این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۲۵، صفحات ۹۳-۱۰۴
عنوان فارسی
بررسی اثر آب میوه و روغن دانه انار بر تراز لیپیدهای سرم خون و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوشهای هایپرکلسترولمی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: انار گیاهی بومی ایران و متحمل به خشکی است و به همین علت در ایران عمدتاً در مناطق با آب و هوای کویری به خوبی کشت میشود. مهمترین متابولیتهای میوه انار را پلی فنلها و بویژه پونیکالاژینها تشکیل میدهند که دارای خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی هستند. روغن موجود در دانه انار نیز یک فرآورده طبیعی منحصر به فرد و غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع است. هدف:. هدف از انجام این طرح بررسی اثر آب میوه و روغن دانه انار بر روی تراز لیپیدهای سرم خون و میزان تشکیل پلاک آترواسکلروز در خرگوشهای هایپرکلسترولمی بود. روش بررسی: 42 سر خرگوش نر از نژاد نیوزیلند با وزن 7/1 الی 2 کیلوگرم در شرایط محیطی مشابه در 6 گروه 7 تایی به طور تصادفی تقسیمبندی شدند. 5 گروه آزمایشی با رژیم غذایی حاوی 1 درصد کلسترول و یک گروه با غذای معمولی حیوانخانه به مدت 2 ماه تیمار شدند. در شروع بررسی به غذای 4 گروه آزمایشی دوزهای مختلف (1 و 2 درصد) آب میوه انار و روغن دانه اضافه شد و یک گروه به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. بعد از 2 ماه و در پایان دوره آزمایش میزان لیپوپروتئینها و تری گلیسرید سرم خون آنها اندازهگیری شد. سپس حیوانات کشته شده و میزان تشکیل پلاک آترواسکلروز در شریانهای آئورت آنها به روش پلانیمتری اندازهگیری شد. تفاوت بین گروهها درتیمارهای مختلف برای پارامترهای مورد آزمون در سطح معنی داری 05/0p< مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: تجویز آب میوه و روغن دانه در دوزهای استفاده شده هیچگونه اثر معنیداری بر کاهش تراز لیپوپروتئینهای خون حیوانات تیمار شده در مقایسه با گروه کنترل نداشت، اما بررسیهای مورفولوژیکی و مورفومتری نشان داد که پیشرفت آترواسکلروز در شریانهای آئورت خرگوشهای گروههای تیمار شده با آب میوه و روغن دانه انار در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنیداری کاهش یافته است. نتیجهگیری: تجویز آب میوه و روغن دانه انار اگرچه سبب کاهش تراز لپیدهای سرم خون حیوانات هایپروکلسترولمی نمیشود، اما مانع پیشرفت پلاک آترواسکلروز در شریان آئورت آنها میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Pomegranate Fruit Juice and Seed Oil on Serum Lipid Levels and Atherosclerosis Development in Hypercholesterolemic Rabbits
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Pomegranate (Punica granatum L.) is a drought tolerant fruit-bearing deciduous shrub native to Iran. It is widely cultivated in dry areas of Iran. Pomegranate fruit juice contains a wide range of polyphenolic metabolites, especially punicalagins with powerful antioxidative properties. Pomegranate seed oil is a unique natural product and a rich source of conjugated fatty acids. Objective: The aim of this study was to investigate the pharmacological effects of fruit juice and seed oil of pomegranate on serum lipid levels of hypercholesterolemic rabbits and development of atherosclerosis on their aortas. Methods: Fourthly two males and six months aged white New Zealand rabbits (1.7 -2 kg) were randomly assigned to six equal groups and caged in the same environmental condition. One group was fed on regular animal house rabbit chew. Five other groups fed with high cholesterol diet (1% cholesterol). One group kept as control and other 4 groups fed on same diet supplemented with 1% and 2% doses of pomegranate fruit juice or seed oil. The whole experiment lasted 2 months. At the end of the study (after 2 months) the biochemical analysis of serum lipids and pathological evaluation of atherosclerotic plaque of aortas were performed. Results: Results of biochemical analyses showed that administration of fruit juice and seed oil at both doses did not significantly affect the level of serum lipids profile of hypercholesterolemic rabbits. Pathological data analysis showed that treatments of rabbits with fruit juice and seed oil at both doses significantly reduced aortic atherosclerotic plaque formation. Conclusion: Pomegranate fruit juice and seed oil administration inhibited atherosclerosis development in hypercholesterolemic rabbit’s aortas without any significant effects on lipid profile.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
طیبه رجبیان | t radjabian
department of biology, faculty of sciences, shahed university, tehran, iran, p.o.box 18155-159, tel 021 55277549 fax 021 55277639
تهران، ابتدای آزاد راه تهران - قم، روبروی حرم مطهر حضرت امام خمینی ره ، تلفن 55277549 021 ، نمابر 55277639 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
حسن فلاح حسینی | h fallah husseini
department of pharmacology, institute of medicinal plants acecr , karadj, iran
2- استادیار پژوهشی، گروه فارماکولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
منیژه کرمی | m karami
department of biology, faculty of sciences, shahed university, tehran, iran
1- استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
ایرج رسولی | i rasooli
department of biology, faculty of sciences, shahed university, tehran, iran
3- استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
سقراط فقیه زاده | s faghihzadeh
department of biostatistics, tarbiat modarres university, tehran, iran
4- دانشیار، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-294-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات