این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۲۵، صفحات ۱۰۵-۱۱۵
عنوان فارسی
ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتارStaphylococcus aureus در پنیر فتا
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتریهای بیماریزای مهمی که از عوامل مسمومیتهای غذایی رایج هستند لازم و ضروری به نظر میرسد. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس این گیاه بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر فتا بود. روش بررسی: اسانس گیاه آویشن شیرازی به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین گردید. تاثیرغلظتهای مختلف اسانس مذکور بر باکتری مورد نظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر فتا صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اسانس مذکور دو غلظت ppm 300 و 150 به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر به میزان 5/0 درصد به طور معنیداری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیتزای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجهگیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در غلظت ppm300 بالاتر از مقادیر پایینتر آن بود و با توجه به گروههای شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنار استارترهای پنیر نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس اورئوس، استارتر، پنیر
عنوان انگلیسی
Evaluation of Zataria mutiflora Boiss. Effect on Staphylococcus aureus in Feta Cheese
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Thyme (Zataria multiflora Boiss.) is one of the Iranian traditional spice and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current food borne intoxications. Objective: Evaluation of antimicrobial effect of mentioned plant essential oil on Staphylococcus aureus in Feta cheese. Methods: The essential oil of this plant was obtained by hydrodistillation and analyzed by GC/MS. Effects of different concentrations of this essential oil on Staphylococcus aureus were determined by evaluation of the microorganism growth on the selective media in laboratory, and these were took place in Feta cheese. Results: Results indicated that 300 and 150 ppm of this essential oil have had the highest inhibitory effect on the growth of Staphylococcus aureus and when the mentioned concentrations of the essential oil were used in combination with cheese starter culture, the counts of the pathogen were decreased significantly bellow its toxic dose in this kind of food product. Conclusion: The antimicrobial effect of Zataria multiflora Boiss. in 300 ppm was higher than its lesser concentrations and with concern to the control groups, the synergistic effect between the starter and the essential oil is necessary to achieve this inhibitory effect.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آرش عباسی فر | a abbasifar
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, azadi street, gharib avenue, tehran, iran. p.o.box 14155-6453 tel 021 66923510, fax 021 66933222
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، صندوق پستی 6453 - 14155، تلفن 66923510 021 ، نمابر 66933222 021
گیتی کریم | g karim
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سعید بکایی | s bokaee
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسن گندمی | h gandomi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
اشکان جبلی جوان | a jebeli j
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسن حامدی | h hamedi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
عباسعلی ساری | aa sari
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-11&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات