این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۲۱، صفحات ۱۹-۲۵

عنوان فارسی مطالعه تاثیر روغن‌های فرار برخی از گیاهان سنتی بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس در پنیرهای صنعتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه : در این تحقیق تاثیر روغن‌های فرار گیاهان نعناع، زیره، ترخان، آویشن و پونه در دو غلظت (نزدیک به MIC هر روغن فرار) بر روی جمعیت باکتری استافیلوکوکوس ارئوس در پنیر سفید ایرانی بررسی شد. روش بررسی : برای این منظور تعداد 25 بسته 100 گرمی پنیر برای هر غلظت روغن فرار در نظر گرفته شد و غلظت‌های 3/0 و 4/0 درصد روغن‌های فرار گیاهان نعناع، پونه، زیره و ترخان و غلظت‌های 1/0 و 2/0 درصد برای روغن‌های فرار گیاه آویشن استفاده شد، سپس به هر یک از بسته‌های پنیر باکتری استاف به تعداد 106 در هر گرم تلقیح شد. در کنار نمونه‌های مورد بررسی تعداد 25 بسته پنیر بدون روغن‌های فرار به عنوان شاهد درنظر گرفته شد و به همان تعداد باکتری استاف در آنها تلقیح گردید. پنیرهای مورد استفاده پاستوریزه بوده و از نظر شرایط تولید یکسان بودند. نمونه‌ها به همراه شاهدها در سردخانه 12 درجه سانتی‌گراد (دمای مناسب برای رسیدن پنیر) برای مدت یک هفته نگهداری گردید و در زمان‌های صفر، 24، 48، 72 و 168 ساعت از نظر تعداد باکتری تلقیح شده شمارش شدند. نتایج: نتایج این بررسی نشانگر این بود که پس از گذشت 168 ساعت تعداد باکتری در گروه‌های شاهد افزایش یافته است ولی در گروه‌های تیمار روند کاهش باکتری مشاهده گردید، به طوری که روغن‌های فرار گیاه آویشن با بیشترین تاثیر به میزان 2 و3 Log به ترتیب در غلظت 1/0 و 2/0 درصد نسبت به گروه شاهد موجب کاهش باکتری تلقیح شده گردید. پس از روغن‌های فرار آویشن، روغن‌های گیاهان زیره، پونه و نعناع تاثیر متوسط در کاهش باکتری از خود نشان دادند، و در نهایت کمترین اثر را بر روی باکتری تلقیح شده روغن‌های فرار گیاه ترخان به میزان 8/0 و 2/1 Log به ترتیب در غلظت‌های 3/0 و 4/0 درصد از خود نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان می‌دهد که از گیاهان مورد بررسی نه تنها به عنوان یک طعم‌دهنده طبیعی بلکه به منظور نگهدارنده در پنیر و یا سایر مواد غذایی می‌توان استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن‌های فرار، اثر ضد میکروبی، استافیلوکوکوس ارئوس، پنیر

عنوان انگلیسی The Effects of Some Herb’s Essential Oils on S. aureus in Feta Cheese
چکیده انگلیسی مقاله Background: This study was conducted to examine the effectiveness of some plant essential oils for control of growth and survival of S. aureus in pasteurized cheese. Methods: Essential oils from Thyme (Thymus vulgaris), Tarragon (Artemisia dracunculus), caraway seed (Carum carvi), Penney royal (Mentha pulgium) and Peppermint (Mentha piperita) were extracted by Steam Distillation Method. Two concentration close to the level of MIC for each essential oils (Thyme 0.1 and 0.2%, and the others 0.3 and 0.4%) were induced in samples and 10 6 CFU/g bacteria (S. aureus) was inoculated into the samples and controls. All the samples and controls were kept at 12oC (The optimum temperature for ripening of cheese) for 168 h. Samples and controls were checked for the number of inoculated bacteria on 0, 24, 48, 72 and 168 h. Results: The results of this study showed that the essential oils of these plants have antimicrobial activity on S. aureus, essential oils of the Thyme showed the most and for Tarragon the least antimicrobial activity on tested bacterium. The Thyme oils caused 2 and 4 Log reduction of S. aureus to control at 0.1 and 0.2 % in cheese after 168 h. The essential oils of the Caraway seed, Penney royal and Peppermint had moderate effect on S. aureus and caused 1.5 and 2 Log reduction in the number of bacteria in the samples to controls. The Tarragon oils caused 0.8 and 1.2 Log reduction to control at 0.3 and 0.4% after 168 h. Conclusion: From the results of this study it is concluded that essential oils of some plants may use as a natural preservative in some foods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Essential oils, Antimicrobial effects, S. aureus, Cheese

نویسندگان مقاله مجتبی بنیادیان | m bonyadian
saman road, shahrekord university, iran, p.o.box 115, tel amp; fax 0381 4424427
شهرکرد، جاده سامان، دانشگاه شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، صندوق پستی 115، تلفن و نمابر 4424427 0381
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

حمداله مشتاقی | h moshtaghi
1- department of food hygiene and public health, faculty of veterinary medicins, shahrekord university
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-403-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات