این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۲۱، صفحات ۳۹-۴۴
عنوان فارسی
بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصارههای مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه Allium jesdianum گیاهی است متعلق به تیره لاله [1] که در مناطق غرب و جنوب غرب ایران به صورت وحشی میروید و در این مناطق دارای استفادههای متعدد غذایی و دارویی است. هدف: شناسایی مواد تشکیلدهنده اسانس گیاه A. jesdianum و بررسی اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصارههای مختلف این گیاه. روش بررسی: گیاه مذکور از ارتفاعات شهرستان خرمآباد در فرورین ماه 81 در مرحله گلدهی جمعآوری گردید و با روش Hydrodistillation مورد اسانسگیری قرار گرفت . مواد متشکله اسانس با استفاده از دستگاه GC و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفت. در شناسایی تشکیلدهندههای اسانس از اندیس بازداری ترکیبات استفاده شد . در اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصارههای آبی، اتانولی، اتری و متانولی گیاه بررسی شده، از روش حفر چاهک و اندازهگیری قطر هاله بازدارندگی رشد و همچنین آنتیبیوتیک جنتامایسین برای مقایسه اثرات ضدمیکروبی استفاده شد. نتایج: راندمان اسانس در این گیاه w/w 1/0 درصد بود. عمدهترین ترکیبات موجود در این اسانس عبارتند از: هگزا دکانوییک اسید (03/19 درصد)، دی سولفیدمتیل – 1 – اتیل (25/9 درصد)، تریسولفید دیمتیل (34/22 درصد)، فیتول (82/12 درصد)، پنتاکوسان (03/8 درصد) و کورزرن (62/7 درصد). نتایج بررسی اثرات ضدمیکروبی نشان داد که اثرات بازدارندگی رشد عصارهها به ویژه عصارههای اتانولی بیش از اسانسها است، همچنین عصارههای آبی این گیاه تقریباً فاقد اثرات آنتیباکتریال است. نتیجهگیری: شناسایی مواد متشکله اسانس گونه مورد بررسی نشان داد که اسانس این گیاه همانند اغلب گونههای جنس Allium عمدتا از ترکیبات سولفیدی تشکیل یافته است و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصارههای مختلف این گیاه احتمالاً به دلیل حضور همین ترکیبات است. [1] Liliaceae
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Chemical Composition and Antibacterial Activity of the Essential Oil of Allium jesdianum Boiss. & Buhse From Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Allium jesdianum Boiss. belongs to Liliaceae family, which grows widly in west and northwest of Iran and has nutritive and medicine uses in the regions. Objective: Identification of chemical composition and antibacterial activity of the essential oil and different extracts of Allium jesdianum. Methods: The aerial parts were collected in flowering stage. The essentail oil from aerial parts, which was obtained by Hydrodistillation, was subjected to GC and GC/MS. The antibacterial effects of essential oil and aqueous, methanolic and ethanolic extracts of Allium jesdianum were studied by digging hole and measuring diameter of grows inhibiting ring and Gentamicine antibiotic was used for comparison. Results: The yield of essential oil obtained by hydrodistillation from dried plant material was 0.1% w/w. The major components were found to be: Trisulfide dimethyl (22.34%), Hexadecanoic acid (19.03%), Phytol (12.82%), Disulfide methyl-1-(methylthio) ethyl (9.25%), Pentacosane (8.03%), Curzerene (7.62%). The study of antibacterial activity showed that the ethanolic extracts have stronger antibacterial effects compared with essential oil and other extracts. Discussion: In conclusion, the data reported in our study showed that the sulfide compounds represented the most abundant compounds as the other Allium species. The antibacterial activity of oil and extracts of A. jesdianum can be attributed of sulfide and terpenoides compounds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمزه امیری | h amiri
department of biology, lorestan university. lorestan, p.o.box 465, tel 0661 2205058, fax 0661 2200185
لرستان، دانشگاه لرستان، گروه زیست شناسی، صندوق پستی 465، تلفن 2205058 0661 ، نمابر 2200185 0661
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-272-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
زیست شناسی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات