این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۲۱، صفحات ۴۵-۵۲

عنوان فارسی بررسی ترکیبات شیمیایی و اثر ضدباکتریایی اسانس چهار گونه از گیاهان دارویی استان لرستان
چکیده فارسی مقاله مقدمه : افزایش روز افزون مقاومت آنتی‌بیوتیک‌ها و عوارض جانبی آنها و استفاده بیش از حد نگهدارنده‌های غذایی شیمیایی که بعضی مشکوک به سرطان‌زایی هستند توجه به عصاره و داروهای گیاهی و مواد ضدمیکروبی طبیعی را بیشتر نموده است. در این پژوهش اثرات آنتی‌باکتریال اسانس آویشن خرم‌آباد و الیگودرز، کنگر و برگ زعفران را بر روی تعدادی از باکتری‌های استاندارد گرم منفی و مثبت ارزیابی و ترکیبات شیمیایی اسانس دو گونه آویشن را تجزیه و مقایسه کردیم. مواد و روش‌ها : اسانس‌ها در دستگاه کلونجر Clevenger تقطیر و طی مراحلی در هگزان و PBS حل و استفاده گردیدند. ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن با دستگاه GC/MS تجزیه و شناسایی شدند. مواد با آزمایش دیسک دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی ( MlC ) بروش برات میکرودایلوشن مورد آزمایش قرار گرفته سپس حداقل غلظت‌کشندگی آنها ( MBC ) نیز معین گردید. یافته‌ها : پانزده ترکیب در اسانس الیگودرز و بیست و هفت ترکیب در اسانس آویشن خرم‌آباد شناسایی شد. مهم‌ترین ترکیب‌ها تیمول و کارواکرول بودند که به ترتیب در اسانس آویشن الیگودرز 66‌ درصد و 5/7 درصد و در اسانس آویشن خرم‌آباد 10 درصد و 25 درصد بودند. اثر آنتی‌باکتریال در دو اسانس آویشن بر باکتری‌های گرم مثبت و استاف ارئوس و باسیلوس سرئوس و بر اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژنیوزا مشاهده گردید. اسانس برگ کنگر بر استاف اپیدرمیدیس و برگ زعفران بر استاف ارئوس اثر باکتریواستاتیک داشتند. با توجه به اثرات آنتی‌باکتریال از طرفی و بالا بودن غلظت تیمول و پایین بودن غلظت کارواکرول در اسانس آویشن الیگودرز از طرف دیگر می‌توان از این اسانس در هنگامی که از اثر سوزاننده و التهابی کارواکرول پرهیز می‌شود استفاده نمود. بنابراین می‌توان به کاربرد بعضی از اسانس‌های مورد مطالعه در صنایع دارویی بهداشتی و غذایی امیدوار بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاهان دارویی، اسانس روغنی، آویشن، آنتی‌باکتریال

عنوان انگلیسی Antibacterial Activity and Chemical Composition of Essential Oils from Four Medicinal Plants of Lorestan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background: There is an increasing report of bacterial resistance to antibiotics in the world. Also side effects of chemical food preservatives suspected to be carcinogenic have drawn attention towards application of herbal medicine and natural substitutions. In this study, antibacterial activities of essential oils from four medicinal plants and chemical compositions of essential oils from Thymus (T.) eriocalyx and T. persicus of Lorestan were examined. Materials and Methods: Flowers and leaves from T. persicus, T. eriocalyx, Crocus sativus and Gundelia tolurntortel L. were collected freshly. Essential oils were prepared in Clevenger apparatus and analyzed by GC/MS. Antibacterial activities were examined by disk diffusion and broth microdillution technique, using standard (ATCC) gram positive and negative bacteria and standard (Muller Hinton agar and broth or Isosensitest agar) media in order to determine Minimum Inhibitory (MIC) or Bactericidal (MBC) concentration. Results: Twenty seven compounds in essential oils from T. Eriocalyx and fifteen in T. persicus were identified. The major compounds were Thymol and Crvacrol which constitute %66 and % 7.5 respectively in essential oils from T. erocalyx and %10 and %25 in T. persicus. Strong antibacterial activities were observed against both gram positive and negative bacteria including S. aureous and P. aeroginosa by T. eriocalyx and T. persicus. Essential oils from T. persicus produced MIC =MBC= 10 /ml against P. aeroginosa which is significant. Essential oils of leaves from Gundela tourntorel and Crocus sativus showed antibacterial activities against some gram positive bacteria. Conclussion: Significant antibacterial activities were observed in species examined from Thymus essential oils. Given the fact that T. eriocalyx is rich in thymol but low in carvacrol, application of this oils in medicine and food preservatives would avoid inflammatory effect of carvacrol and provide good prospects for further application of this popular plant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibacterial, Medicinal Plants, Essential oils

نویسندگان مقاله غلامرضا طالعی | gr talei
department of microbiology, lorestan university of medical sciences, khoramabadِ, iran, tel 0661 3225012-13, fax 0661 3204007
خرم آباد، انتهای خیابان رازی، معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی آزمایشگاه کشت سلولی و ویروس شناسی، تلفن 13- 3225012 0661 ، نمابر 3204007 0661
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

محمدهادی مشکوه السادات | mh meshkatalsadat
department of chemistry, lorestan university, khoramabad
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

زهرا موسوی | z mosavi
laboratory of food stuff, department of health, lorestan university of medical sciences
آزمایشگاه مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-424-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات