این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۱۷، صفحات ۴۸-۵۴

عنوان فارسی بررسی تاثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند، لیپیدهای پلاسما و فشار خون بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت، افزایش کلسترول خون و پرفشاری خون سه عامل خطر عمده‌ای هستند که باعث افزایش بروز بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شوند. از دیرباز اعتقاد زیادی به نقش سیر در کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی وجود داشته است. در این تحقیق اثر قرص سیر در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: در یک کارآزمایی بالینی (به روش قبل و بعد) بر روی 50 بیمار دیابتی نوع دوم نوع مبتلا به هیپرلیپیدمی (39 زن،11 مرد با غلظت کلسترول 220 ≥ میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، تاثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند خون، لیپیدهای پلاسما و فشار خون مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماران قرص‌های حاوی 300 میلی‌گرم پودر سیر را سه بار در روز به مدت 6 هفته مصرف کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، فشار خون و فراسنج‌های لیپیدی اندازه‌گیری شدند. همچنین از پرسشنامه یاد آمد 24 ساعته خوراک جهت بررسی مصرف غذایی بیماران استفاده شد. اطلاعات توسط نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری t زوج و اطلاعات تغذیه‌ای توسط نرم‌افزار NIII تجزیه و تحلیل شد. یافته ‌ ها: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته به طور معنی‌داری کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می‌دهد (01/0 p< و 001/0 p< به ترتیب). همچنین میزان کلسترول HDL به طور معنی‌داری افزایش (02/0 < p ) و میزان فشارخون سیستولیک به طور معنی‌داری کاهش می‌یابد (03/0 < p ). تغییرات معنی‌داری در فشار خون دیاستولیک، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و تری گلیسرید سرم مشاهده نشد. همچنین ترکیب رژیم غذایی بیماران تغییرات معنی‌داری را نشان نداد. بحث و نتیجه ‌ گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، مشاهده می‌شود که مصرف قرص سیر (900 میلی‌گرم در روز) به مدت 6 هفته به طور معنی‌داری کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک را کاهش و کلسترول HDL افزایش می‌دهد. پیشنهاد می‌شود مطالعات دیگری نیز در این زمینه انجام شود تا پس از کسب اطمینان از کیفیت، کارآیی و سالم بودن این فرآورده، در دسترس بیماران قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، دیابت نوع دوم، هیپرلیپیدمی

عنوان انگلیسی Effects of garlic tablet on blood sugar, plasma lipids and blood pressure in type 2 diabetic patients with hyperlipidemia
چکیده انگلیسی مقاله Background: Diabetes, hypercholesterolemia and hypertension are three major risk factors that lead to the increased incidence of cardiovascular disease. Historically, there has been great interest in the role of garlic in reducing cardiovascular risk factors. In this study we evaluated effects of garlic tablet in type 2 diabetic patients with hyperlipidemia. Materials and method: A clinical trial (before and after) was performed in a group of 50 type 2 diabetic patients with hyperlipidemia (39 women, 11 men, cholesterol concentration greater than or equal to 220 mg/dl) to assess the effect of garlic powder tablet on blood glucose, lipid profiles and blood pressure. Each patient received tablets which contain 300 mg of garlic powder (Garcin) 3 times per day for 6 weeks. In the beginning of study and after 6 weeks supplementation of garlic powder tablets, blood pressure, fasting blood glucose, glycated hemoglobin and lipid profiles were measured. 24 hr dietary recalls were used to evaluate nutritional status of patients. Data were collected by using Spss soft ware and analyzed by paired t test. Nutritional data was analyzed by Nutritionist Ш (N Ш ) software. Results: Our results indicate 6 weeks supplementation with garlic powder tablets were significantly decreased total cholesterol (p < 0.01) and LDL-C (p < 0.001). HDL-C was significantly increased (p < 0.02) and systolic blood pressure was significantly decreased (p < 0.03). There were no significant changes in diastolic blood pressure, fasting blood sugar, serum triglycerides and HbAıc. Also there were no significant changes in diet composition. Conclusion: We concluded that 900 mg/day garlic powder tablets for 6 weeks will significantly decreased total cholesterol, LDL-C, systolic blood pressure and increase HDL-C in type II diabetic patients with hyperlipidemia. We propose that other studies also should be performed on this product to assess quality, efficacy and safety of this product before it is recommended to patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic, Type 2 diabetes, Hyperlipidemia

نویسندگان مقاله کریم پرستویی | k parastouei
department of biochemistry and nutrition, school of medicine, kashan university of medical sciences, kashan, iran. p.o.box 87155 111, tel 0361 5550021-5 inter 517,520,516 , fax 0361 5551112
کاشان، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده پزشکی،گروه بیوشیمی و تغذیه، صندوق پستی 111 87155، تلفن 5- 5550021 0361 ، نمابر 5551112 0361 داخلی 516، 517 و 520
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

شهناز روانشاد | sh ravanshad
2- department of nutrition, school of health, shiraz university of medical sciences, shiraz
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)

حبیب اله مصطفوی | h mostaphavi
3- department of endocrinology, school of medicine, shiraz university of medical sciences, shiraz
گروه غدد، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)

اسفندیار ستوده مرام | e setoudehmaram
4- department of epidemiology, school of health, shiraz university of medical sciences, shiraz
گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-429-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات