این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۵، صفحات ۵۱-۵۶
عنوان فارسی
تغییرات فصلی عملکرد و ترکیبات اسانس آویشن (Thymus vulgaris L.) در تراکمهای مختلف کاشت
چکیده فارسی مقاله
اسانس آویشن غنی از ترکیبات فنلی است که دارای خواص ضدقارچی و ضدمیکروبی هستند و همچنین به عنوان چاشنی در صنایع غذایی نیز استفاده میشود. تغییرات فصلی و تراکم کاشت از جمله فاکتورهای مهمی هستند که روی کمیت و کیفیت گیاهان اسانسدار تأثیر دارند. به همین دلیل در این تحقیق تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن در طی یک دوره رشد و در تراکمهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی طی سال زراعی 78- 1377 به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و دو فاکتور فاصله کاشت ( در سه سطح 15، 30 و 45 سانتیمتر) و برداشت ( در تاریخهای 12/2/78، 21/2/78، 2/3/78، 30/3/78 و 21/7/78 ) به اجرا در آمده است. حداکثر عملکردهای ماده تر و خشک، اسانس و تیمول در فاصله کاشت 15 سانتیمتر وبرداشت آخر (مهر ماه 78) حاصل شده است. تغییرات فصلی اثر معنیداری (01/0 P
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن، فاصله کاشت، تنوع فصلی، اسانس، تیمول
عنوان انگلیسی
Seasonal Variation in Oil Yield and Composition from Thymus vulgaris L. under different Dense Cultivation
چکیده انگلیسی مقاله
Thyme oil rich in phenols have antiseptic and fungicidal activity and also used in the food flavor industry. Seasonal variation and plant density are two important factors with significant effect on quality and quantity of volatile oil crops.This experiment conducted in research farm of Institute of Medicinal Plants along 1999- 2000 on the base of factorial experiment in randomized complete block design with three replication, in order to evaluated above mentioned effects. Thyme is cultivated in rows of 50 cm apart with interrow spacing of 15/30 or 45 cm. Plant are harvested in 5 different times. The maximum yields of dry & wet herbage, volatile oil and thymol were obtained in 15 cm space and at the last harvest (Oct 2000). Seasonal variation had significant effect (P< 0.01) on oil content and maximum content of oil (2.317%) was obtained at forth harvest (June 2000). Planting space hadn’t effect on oil and thymol content. Finally we find that planting space and seasonal variation have significant effect on quality and quantity yield of thyme.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسنعلی نقدی بادی | h naghdi badi
institute of medicinal plants, p.0. box 13145-1446, fax 021 6465554, tehran, iran
تهران، خیابان انقلاب، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر غربی، شماره 97 صندوق پستی 1446- 13145 پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
داراب یزدانی | d yazdani
institute of medicinal plants, iranian academic center for education, culture, and research, tehran, iran
1- مربی پژوهش کشاورزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
فاطمه نظری | f nazari
iranian academic center for education, culture, and research- branch of shahid beheshti, tehran, iran
2- مربی پژوهشیارشیمی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی، تهران
ساجد محمدعلی | s mohammad ali
iranian academic center for education, culture, and research- branch of shahid beheshti, tehran, iran
3- استادیار پژوهش کشاورزی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی، تهران
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-44-83&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات