این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۴۷-۶۲

عنوان فارسی اثرات آب گریپ فروت
چکیده فارسی مقاله آب میوه گریپ فروت به عنوان یک مکمل غذایی در درمان کمبود پتاسیم کاربرد دارد. پکتین موجود در آن عامل مؤثری در کاهش کلسترول خون و بهبود تدریجی عارضه سفت و سخت شدن عروق خونی است. سایر اثرات آن شامل القای تجمع گلبول‌های قرمز، کاهش هماتوکریت‌ها و اثرات احتمالی ضدسرطان است. یک یا نصف لیوان آب گریپ فروت می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای موجب افزایش جذب و کاهش متابولیسم بسیاری از داروهای خوراکی متعارف شود. تداخل مابین آب گریپ فروت و برخی از داروها تحت عنوان «اثر آب گریپ فروت» نامیده می‌شود. در نتیجه این اثر، مقادیر بیشتری از داروهای تحت تأثیر قرار گرفته، وارد جریان خون شده و در نهایت اثرات درمانی و یا سمیت آنها افزایش می‌یابد. سازوکار اثر آب گریپ‌فروت احتمالاً ناشی از اثر یک یا چند ترکیب شیمیایی (به احتمال زیاد بیوفلاونوییدها و یا فورانوکومارینها) موجود در آن است که موجب مهار ایزوآنزیم‌هایسیتوکروم P450 به خصوص ایزوآنزیم 3A4 می‌شود. از این‌رو هر دارویی که به طور معمول توسط آنزیم مذکور متابولیزه می‌شود، ممکن است اثرات و یا سمیت آن در مصرف همزمان با گریپ فروت تشدید یابد. این مقاله مروری دارد بر مطالعات و کارآزمایی‌های بالینی داروهایی که اثرات آنها به واسطه آب گریپ‌فروت تشدید می‌شود. این داروها شامل بنزودیازپین‌ها، آنتی‌هیستامین‌ها، مسددهای کانال کلسیمی، استاتین‌های پایین آورنده کلسترول، مضعف‌های سیستم ایمنی و ... می‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب گریپ فروت، سیتوکروم P450 ، تداخلات دارویی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بیتا مسگرپور |
تهران– خیابان مطهری– خیابان کوه نور– کوچه اول– پلاک 26، مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور تلفن 8733212 نمابر 8730830
سازمان اصلی تایید شده: مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور (National institute for medical research development)

حمیدرضا ادهمی |
دکترای داروسازی، کارشناس دارویی

مسعود امانلو |
استادیار شیمی دارویی، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-382-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات