این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۱-۱۱
عنوان فارسی
بیو تروریسم در آب و مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیوتروریسم بمعنای رهاسازی عمدی میکروارگانیسمهای شدیدا بیماری زا و یا سموم آنهاست که باعث مرگ انسانها، گیاهان وحیوانات می شود. مواد و روش ها: این مقاله به شیوه مروری و با استفاده از منابع کتابخانه ای تدوین شده است. یافته ها: یکی از راه های انتشار عوامل بیولوژیک دربین جمعیت هدف، آلودگی عمدی آب و مواد غذایی است. آب و مواد غذایی آلوده شده در فعالیت های بیوتروریستی، توسط ویژگی های ارگانولپتیک قابل تشخیص نبوده و در اکثر مواقع خاموش، ناگهانی و بدون تغییرات ظاهری (رنگ، بو، طعم) بروز می نمایند. تصفیه خانه ها، چاه های مورد استفاده برای تأمین آب شرب، مخازن آب تصفیه شده، انبارهای نگهداری و مراحل مختلف تولید، نگهداری و توزیع مواد غذایی درکارخانجات مواد غذایی و مواد غذایی وارداتی، بهترین نقاط برای وارد نمودن این عوامل بوده و هر چه سیستم ها و مکانیسم های کنترلی ابتدایی تر، غیر صنعتی تر و غیر بهداشتی تر باشند امکان نفوذ و خرابکاری در آنها بیشتر است. با توجه به مقاومت زیاد، عدم تشخیص سریع، پایین بودن دوزعفونی و عدم وجود واکسن در بسیاری از عوامل بهترین راه مبارزه پیشگیری می باشد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت این مسئله و صدمات جبران ناپذیری آن و دشمنان بسیار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در این مقاله به توصیف این پدیده و راه های کنترل و پیشگیری آن پرداخته شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بیوتروریسم، آب، مواد غذایی
عنوان انگلیسی
Bioterrorism via Water and Food
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Bioterrorism means the deliberate release of highly pathogenic microorganisms or their poisons that leads to the death of human beings, plants, and animals. Materials and Methods: This was a review article conducted using library resources. Results: One way of releasing biological agents among the target population is the deliberate contamination of water and food. Water and food contaminated in bioterrorist activities are not recognizable by organoleptic properties, and in most cases, they emerge silently, suddenly and without apparent changes (color, odor, taste). Water treatment centers, wells used to supply potable water, purified water tanks, storehouses, and the various stages of production, storage and distribution of food in food factories and imported food are the best places to introduce pathogenic agents, and the more rudimentary, non-industrial, and non-sanitary the control systems and mechanisms are more vulnerable to infiltrate and sabotage they become. Given the high resistance of these pathogens to drugs and treatment, the unlikeliness of making rapid diagnoses, the low dosage needed to induce infections, and the absence of vaccines for many of these pathogens, the best method is to prevent the occurrence of such diseases Conclusion: Considering the importance of this issue and its irreparable damage and the great number of enemies that the Islamic Republic of Iran's sacred government has, this article discribes this phenomenon and ways of controlling and preventing it.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bioterrorism, Water, Food
نویسندگان مقاله
مژگان خسروی | mozhgan khosravi
,department of nutrition, faculty of health amp; nutrition, lorestan university of medical sciences,khorramabad ,iran
،گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-94&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/40/article-40-472213.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات