این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۱۱-۱۸

عنوان فارسی اثر بذر شنبلیله بر حجم باقیمانده معده و آسپیراسیون تنفسی در بیماران تحت تهویه مکانیکی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: افزایش حجم باقیمانده معده از مشکلات اساسی بیمارانی است که از طریق لوله تغذیه می‌شوند و در معرض بازگشت محتویات معده و آسپیراسیون تنفسی می‌باشند. این مطالعه باهدف تعیین تأثیر بذر شنبلیله بر حجم باقیمانده‌ معده و آسپیراسیون تنفسی بیماران تحت تهویه‌ مکانیکی انجام شد. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور با طراحی قبل و بعد،60 بیمار تحت تهویه‌ مکانیکی بستری در بخش‌های مراقبت ویژه، پس از همسان‌سازی جنس، سن، بیماری و داروهای مصرفی به‌صورت تصادفی در دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (30 نفر) قرار گرفتند. به گروه مداخله 3 گرم بذر شنبلیله (دو بار در روز) به مدت 5 روز داده شد و گروه کنترل فقط اقدامات روتین دریافت کردند. انجام گاواژ یکسان تا روز پنجم ادامه یافت. میزان آسپیراسیون تنفسی و حجم باقیمانده معده آنان بدو پذیرش و در طول 5 روز اندازه‌گیری و با یکدیگر مقایسه شد. تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها با آزمون کوکران و آنالیز اندازه‌های تکراری آنوا در سطح معنی‌داری 05/0 انجام شد. یافته‌ها‌: میانگین حجم باقیمانده و درصد آسپیراسیون تنفسی در بدو پذیرش در دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت. در طی پنج روز مطالعه، میانگین حجم باقیمانده در گروه کنترل در مقایسه با گروه دریافت کننده بذر شنبلیله افزایش یافت و تفاوت بین دو گروه معنی‌دار بود (000/0=p). میزان آسپیراسیون تنفسی در گروه شنبلیله کمتر از گروه کنترل بود(به ترتیب3/ 3 % در مقابل 3/33 % ،005/0= p) و تفاوت بین دو گروه معنی‌دار بود (005/0=p). در میزان مرگ و میر بین دو گروه تفاوت دیده نشد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تغذیه از طریق لوله با بذر شنبلیله، ممکن است بتواند حجم باقیمانده معده را کم کرده و میزان بروز آسپیراسیون تنفسی بیماران تحت تهویه‌ مکانیکی را کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بذر شنبلیله، تهویه مکانیکی، حجم باقیمانده معده و آسپیراسیون

عنوان انگلیسی The Effect of Fenugreek Seeds on Gastric Residual Volume and Respiratory Aspiration in Patients with Mechanical Ventilation
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims: increase in residual gastric volume is one of the main problems for mechanically ventilated patientsdue to tube feeding which can expose them to returning gastric contents and respiratory aspiration. This study is conducted to determine the effect of  fenugreek seeds on residual gastric volume and respiratory aspiration of patients with mechanical ventilation. Materials & Methods: In this double-blind randomized controlled clinical trial with before and after design, 60 mechanically ventilated patients hospitalized in ICUs were divided into intervention and control groups. Intervention group (30 patients) and control group (n = 30) after matching for sex, age, disease status and medications. Intervention group received 3 mg fenugreek seeds twice a day for 5 days and  the control group received only the routine treatment. Respiratory aspiration and gastric residual volumes of admission and during the five days were measured. Data analysis was performed using cocran test and repeated measures was done with Anova, also the significance level of 0.05 Result:There was a significant difference between the fenugreek group and the control group in the   first admission (p =0/00). The mean and standard deviation of the residual volume increased in the control group compared with receiving Fenugreek seeds, which was significant (p=0.00). There was a trend toward a decrease in respiratory aspiration in the fenugreek group (3. 3% vs. 33.3%, p=0.005). Rat mortality was no significant difference in the 2 groups. Conclusions: Results showed that gastric feed with fenugreek seeds might reduce residua  gastric volume and help reduce the incidence of respiratory aspirationin patients with mechanical ventilation.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اعظم زرقی | a zarghi
s
سبزوار، دانشکده علوم پزشکی سبزوار، دانشکده پرستاری و مامایی سبزوار، مرکز تحقیقات پرستاری.

اکرم کوشکی | a kooshki
faculty of nursing amp;midwifery, sabzevar university of medical sciences, sabzevar, iran
سبزوار، دانشکده علوم پزشکی سبزوار، دانشکده پرستاری و مامایی سبزوار، مرکز تحقیقات پرستاری.

مجتبی راد | m rad
faculty of nursing amp;midwifery, sabzevar university of medical sciences, sabzevar, iran
سبزوار، دانشکده علوم پزشکی سبزوار، دانشکده پرستاری و مامایی سبزوار، مرکز تحقیقات پرستاری.

یاسر تبرایی | y tabaraie
faculty of nursing amp;midwifery, sabzevar university of medical sciences, sabzevar, iran
سبزوار، دانشکده علوم پزشکی سبزوار، دانشکده پرستاری و مامایی سبزوار، مرکز تحقیقات پرستاری.


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2671-1&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-472216.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات