این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۱۹-۲۸
عنوان فارسی
بررسی ارتباط بین الگوی غذایی و سندرم فرتوتی متوسط در سالمندان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: چندین فاکتور در ایجاد فرتوتی سالمندان دخیل است و دراین میان فاکتور تغذیه یکی از عوامل مهم در ارزیابی تغذیه در نظر گرفته میشود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط الگوی رژیم غذایی دریافتی و خطر ابتلا به سندرم فرتوتی انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 250 زن و مرد 60 تا 75 ساله عضو کانون باز نشستگان قزوین به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابتلا به سندرم فرتوتی متوسط با داشتن2 یا 3 شاخص از شاخصهای پنجگانه fried و همکاران : 1) سرعت کم راه رفتن 2) ضعف عضله 3) خستگی 4) فعالیت فیزیکی کم 5) کاهش وزن غیر عمدی تعریف شد. وزن و قد سالمندان اندازهگیری شد. پرسشنامه عمومی و پرسشنامه معتبر و نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ) به منظور ارزیابی رژیم غذایی مصرفی شرکت کنندگان در طول یک ماه گذشته تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل نتایج از نرم افزار SPSS 21استفاده شد. برای تعیین شانس ابتلا به سندرم فرتوتی متوسط بین چارکهای الگوهای غذایی غالب از آزمون رگرسیون با کنترل متغیرهای مخدوشگر استفاده شد. یافتهها: با استفاده از روش تحلیل عاملی، دو الگوی غذایی سالم و نا سالم در جمعیت مورد مطالعه به دست آمد. خطر بروز سندرم در بالاترین چارک الگوی غذایی سالم هم درمدل خام و هم بعد از تعدیل متغیرهای مخدوشگر به طور معنیداری کمتر از پایینترین چارک الگوی غذایی سالم بود. شانس ابتلا به سندرم در بالاترین چارک الگوی غذایی سالم 80% کمتر از چارک اول الگوی غذایی سالم بود. نتیجه گیری: با افزایش چارکهای الگوی غذایی سالم شیوع سندرم فرتوتی متوسط کاهش معنیداری یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سندرم فرتوتی (frailty)، الگوهای غذایی، سالمندان
عنوان انگلیسی
Relationship between Dietary Patterns and Moderate Frailty Syndrome in Elderly
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: There is evidence of the role of certain nutrients as risk factors for frailty. We have -examined the association between dietary patterns and frailty in a sample of the Qazvin elderly population. Materials & Methods: This study was conducted in 250 randomly elderly people, retired from governmental organizations, aged 60-75 years. Moderate frailty was defined as meeting 2-3 of the following 5 item criteria: 1) slow walking, 2) muscular weakness, 3) exhaustion, 4) low physical activity and 5) unintentional weight loss. Informed consent forms were completed by the participants personally, and also two questionnaires; including; general questionnaire and; food frequency questionnaire (FFQ); were completed for each participants by a trained dietitian. Weights and heights were measured. logistic regression was performed to measure the effect of adherence to each dietary pattern on the odds of frailty syndrome. Results: Using factor analysis, two main dietary patterns were used most often by the study population: healthy pattern and unhealthy pattern account for about 22.3% of the total variation in the food diversity population. We compared the chance of frailty in different quartiles of the pattern. The risk for the syndrome in the highest quartile of healthy dietary pattern was significantly less than the lowest quartile of healthy dietary pattern in both the raw model and after adjusting for confounding variables. The risk of metabolic syndrome in the highest quartile of healthy dietary pattern was 80% lower than the first quarter of healthy dietary pattern. No significant difference in the quartile of the unhealthy pattern was found. Conclusion:This study shows that using healthy dietary patterns; reduce the chance of frailty syndrome.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Frailty syndrome, Dietary patterns, Frail elderly
نویسندگان مقاله
رویا اقمشه | r aghmashe
school of nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
امیرمنصور علوی نایینی | a alavi naeini
tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
خدیجه میرزایی | kh mirzaei
school of nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
میرسعید یکان نژاد | m yekaninejad
school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2286-2&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-472217.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات