این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۸۹-۹۸

عنوان فارسی ارزیابی خواص ضد میکروبی پدیوکوکوس استیلسی جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: اکوسیستم­های تخمیری غیر اسپتیک نظیر خمیرترش، جایگاه مناسبی برای باکتری­های اسید لاکتیک دارای خصوصیات ضد میکروبی به شمار می­آیند. این مطالعه با هدف ارزیابی خصوصیات ضد میکروبی یکی از جدایه­های لاکتیکی غالب خمیرترش آرد کامل جو در برابر برخی از شاخص­های میکروبی ناشی از مواد غذایی به اجرا در آمد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی پس از شناسایی مولکولی جدایه لاکتیکی، خاصیت ضد میکروبی جدایه مذکور و همچنین پالیده­های خام و خنثی شده حاصل از فاز­های رشد لگاریتمی و سکون آن بر اساس روش­های انتشار در دیسک و ریز رقت (ضد باکتریایی) و همچنین کشت دو لایه و لکه­گذاری سوسپانسیون اسپور (ضد قارچی) بررسی گردید. نتایج این پژوهش با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها‌: توالی­یابی محصولات PCR، منجر به شناسایی پدیوکوکوس استیلسی به عنوان جدایه لاکتیکی خمیرترش آرد جو شد. نتایج ارزیابی خاصیت ضد باکتریایی نیز حاکی از بروز بیشترین فعالیت آنتاگونیستی این جدایه و همچنین پالیده خام حاصل از فاز رشد لگاریتمی آن بر روی باسیلوس سوبتیلیس در مقایسه با سایر شاخص­های باکتریایی بود (05/0>p). علاوه بر این، مشخص شد که پدیوکوکوس استیلسی و پالیده­های کشت آن از قابلیت ضد قارچی مناسبی بر علیه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر برخوردار هستند. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، می­توان از جدایه پدیوکوکوس استیلسی و پالیده­های کشت آن به عنوان نگهدارنده زیستی در کنترل رشد برخی از شاخص­های میکروبی در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluating the Antimicrobial Properties of Pediococcus Stilesii Isolated From Whole Barley Sourdough
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Non-aseptic fermentation ecosystems such as sourdough are the best substrate for lactic acid bacteria (LAB) with antimicrobial properties. This study was carried out to evaluate the antimicrobial properties of a dominant isolated LAB from whole barley sourdough against some food borne pathogens. Materials & Methods: In this experimental study after molecular identification of LAB isolate, the antimicrobial properties of the isolate and it's cell free culture filtrate (CCF) as native and neutralized CCF, obtained from logarithmic and stationary phases were investigated. For this purpose, disc diffusion and microdilution (antibacterial) and also overlay and agar spore spot (antifungal) methods were used. Results were compared by the one way analysis of variance. Results: Sequencing results of PCR products lead to identification of Pediococcus stilesii as LAB isolate from barley sourdough. Results of investigating the antibacterial activities indicated that the highest antagonistic effect of the isolate and it's native CCF obtained from the logarithmic phase were observed against Bacillus subtilis in comparison to other indicator bacteria (p< 0.05). Furthermore, P. stilesii and it's CCF had proper antifungal effects on Aspergillus flavus and Aspergillus niger. Conclusion: Based on the results of this study, it is possible to use from the P.stilesii and it's CCF as bio preservative for controlling some microbial indicators in food and medical technologies.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم خشایی | m khashaie
department of food science and technology, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی | ar sadeghi
department of food science and technology, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرتضی خمیری | m khomeiri
department of food science and technology, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی کاشانی نژاد | m kashaninejad
department of food science and technology, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک | ar sadeghi¬mahunak
department of food science and technology, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2555-1&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-472224.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات