این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۱۴۷-۱۶۱

عنوان فارسی تاثیر تیمار پوتریسین بر کاهش اثرهای نامطلوب تنش شوری ناشی از کلرید سدیم در میوه توت‌فرنگی رقم ‘کاماروسا’
چکیده فارسی مقاله توت فرنگی گیاهی حساس به تنش شوری می‌باشد. در این آزمایش به منظور مطالعه اثر تیمار پوتریسین در کاهش اثرات تنش شوری روی میوه توت فرنگی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در دانشگاه شاهد در سال زراعی 1393 انجام شد. تنش شوری کلریدسدیم در غلظت‌های (صفر، 25 و 50 میلی‌مولار) از محل ریشه در محیط کشت هیدروپونیک روی توت فرنگی رقم 'کاماروسا' اعمال شد. تیمار پوتریسین نیز در غلظت‌های (صفر، 5/1 و 3 میلی‌مولار) در چهار نوبت به فاصله 15 روز از یکدیگر در طول دوره رشد به صورت محلول‌پاشی روی برگ‌ها اعمال گردید. نتایج نشان داد که اعمال تیمارهای کلریدسدیم به ویژه در سطح 50 میلی‌مولار، شاخص‌های طول شاخساره، طول ریشه، وزن تر و خشک شاخساره، وزن تر و خشک ریشه، تعداد برگ، مقدار کلروفیل برگ، تعداد میوه در بوته، وزن تر میوه، وزن خشک میوه، عملکرد تک بوته و اسید قابل تیتراسیون را کاهش و مقدار آنتوسیانین و مقدار مواد جامد میوه را نسبت به شاهد افزایش داد. تنش شوری تاثیری بر طول ریشه نشان نداد. اعمال تیمارهای پوتریسین در هر دو غلظت 5/1 و 3 میلی‌مولار اثرات ناشی از تنش شوری را کاهش داد، به طوری که بیشتر شاخص‌های فوق را تحت تنش شوری افزایش و مقدار مواد جامد محلول میوه را کاهش داد. بنابراین، بر اساس نتایج بدست آمده در این پژوهش استفاده از تیمار پوتریسین در هر دو غلظت 5/1 و 3 میلی-مولار، راهکاری مناسب در جهت حل مشکلات ناشی از تنش شوری می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوتریسین، توت فرنگی، تنش کلریدسدیم، رشد، کیفیت،

عنوان انگلیسی Effects of Putrescine treatment on reducing harmful effects of NaCl salt stress in strawberry fruit cv. ‘Camarosa’
چکیده انگلیسی مقاله Strawberry is sensitive to salt stress. In order to study the effects of putrescine treatments on reducing harmful effects of NaCl salt stress in strawberry, this experiment was conducted as factorial in frame of RCBD design at Shahed University in 2015. NaCl treatments were applied at 0, 25 and 50 mM through root in hydroponic medium on 'Camarosa' cultivar. Putrescine treatments were also applied at 0, 1.5 and 3 mM as foliage spray during growth period in 4 times at 15 days intervals. The results showed that, NaCl treatment especially at 50mM, reduced shoot length, shoot fresh and dry weight, root fresh and dry weight, leaf number, leaf chlorophyll content, fruit number, fruit fresh and dry weight, yield and titratable acidity, and increased anthocyanin and total soluble solid content. Salt stress had no effects on the root length. Application of 1.5 and 3 mM putrescines reduced harmful effects of salt stress, so that increased more mentioned characteristics under salt condition and reduced total soluble solid content. According to the results, putrescine, in both 1.5 and 3 mM, is good strategy for resolving the limitation of salt stress in strawberry production.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله putrescine, growth, quality, NaCl stress, Strawberry

نویسندگان مقاله علی اکبری |
دانشجوی سابق، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

اورنگ خادمی |
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

یاور شرفی |
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

سید جلال طباطبایی | seyed jalal
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_60405_5b4d4e409e3fb205533292a5abed2db3.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-472420.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات