این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۳، شماره ۴، صفحات ۵۵۲-۵۶۲

عنوان فارسی ترکیب‌های شیمیایی و فعالیت ضد‌قارچی اسانس میخک‌هندی (Syzygium aromaticum L.)
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش، مطالعه فعالیت ضدقارچی گل میخک‌هندی (Syzygium aromaticum L.)، علیه سه پاتوژنAlternaria alternate، Botrytis cinerea و Fusarium solani جدا شده از میوه‎های گوجه‌فرنگی، گیلاس و سیب‌زمینی با اضافه کردن قارچ به محیط کشت آنها و همچنین شناسایی خاصیت ضد قارچی این اسانس به‌عنوان نگهدارنده مواد غذایی در برابر این پاتوژن‏ها می‎باشد. اسانس گیاه با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد و شناسایی و میزان این اسانس با استفاده از دو روش گاز کروماتوگرافی جرمی و گاز کروماتوگرافی انجام شد. مهمترین ترکیب‌های موجود در اسانس میخک‌هندی به‌ترتیب اوژنول (09/87%)، اوژنول استات (71/9%)، آرومادندرن (67/0%) و کاویکول (3/0%) بود. این اسانس بیشترین درصد بازدارندگی از رشد را روی قارچ B. cinerea داشت. به‌نحوی که در غلظت 200 میکرو‌لیتر در لیتر، به‌طور میانگین 97% از رشد این قارچ جلوگیری کرد. ولی درصد بازدارندگی از رشد در همین غلظت‎ روی قارچ A. alternata و F. solani به‌طور میانگین به‌ترتیب 87% و 84% بود. غلظت 500 و 1000 میکرو‌لیتر در لیتر اسانس بیش از 95% و 100% از رشد هر سه قارچ جلوگیری کرد. بهترین غلظت اسانس در جلوگیری از رشد قارچ‎ها روی بافت میوه‎ها برای قارچ B. cinerea در غلظت 200 و برای دو قارچ دیگر در غلظت 1000 میکرو‌لیتر در لیتر بود. خاصیت قارچ‌کشی اسانس میخک در اثر ترکیب‌های فنولی موجود در آن مثل اوژنول است. در نتیجه ما نشان دادیم که اسانس Syzygium aromaticum به‌طور مؤثری علیه بیماری‌های پس از برداشت کاربرد دارد و از خاصیت ضد‌عفونی‌کننده آن می‎توان در بخش بیماری‌شناسی گیاهان استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس، قارچ، بازدارندگی از رشد، اوژنول،

عنوان انگلیسی Chemical composition and antifungal activity of Syzygium aromaticum L. essential oil
چکیده انگلیسی مقاله This research was aimed to study the effects of antifungal activity of cloves (Syzygium aromaticum L.) essential oil against three pathogens-Botrytis cinerea, Alternaria alternata and Fusarium solani-isolated from tomato, cherries and potatoes by adding the fungus to their medium and also identify antifungal activity of the essential oil as a food preservative against the pathogen. Essential oil was extracted by Clevenger-type apparatus and identification and amount of the essential oil was performed using chromatography–mass spectroscopy and gas chromatography.The most important components of the essential oil were isoeugenol (87.09%), eugenol acetate (9.71%), Aromadendrene (0.68%), Chavicol (0.3%), and Linalool (12.51%), respectively. Isoeugenol has the highest percentage of growth inhibitory on B. cinerea, so that, on average, 97% of the growth of this fungus was prevented at the concentration of 200 µl/l. However, the growth inhibitory percentage at this concentration was calculated to be 87% and 94%, for A. alternata and F. solani, respectively. More than 95% and 100% of the growth of all three fungi was prevented at concentrations of 500 and 1000 µl/l of essential oil.The best essential oil concentration to prevent the growth of fungi on fruit tissue was 200µl/l for B. cinerea, and 1000 µl/l for two other fungi. Antifungal properties of S. aromaticum essential oil are due to phenolic compounds in it like eugenol. Our results clearly showed that S. aromaticum essential oil was effective against post-harvest diseases, and its antiseptic properties could be used in plant pathology.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله essential oil, fungi, growth inhibition, eugenol

نویسندگان مقاله سید مسلم موسویان | seyyed moslem
دانشجوی دکترای بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

مصطفی درویش نیا |
دانشیار، گروه گیاه‎پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_113437_21dde5d68b7e4c720f4d13c12c19c8d4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-472446.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات