این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۳، شماره ۴، صفحات ۵۹۷-۶۰۷
عنوان فارسی
ارزیابی مراحل مختلف رشد و تعیین ضریب گیاهی ( Kc) سیاهدانه (Nigella sativa L.)
چکیده فارسی مقاله
میزان تبخیر و تعرق و یا میزان آب مصرفی توسط گیاه اساس یک برنامهریزی آبیاری را تشکیل میدهد. انجام آبیاری بدون آگاهی از نیاز واقعی گیاه به آب، باعث میشود که آب در اختیار گیاه کمتر از حد لازم و یا بیش از حد نیاز باشد، که هر دو حالت سبب زیان اقتصادی و کاهش کارایی مصرف آب میشود. یکی از بهترین راهکارهای ارائه شده در رابطه با بررسی نیاز آبی گیاهان، تعیین میزان ضریب گیاهی با کمک لایسیمتر میباشد. هدف از این مطالعه که در دانشگاه فسا واقع در 140 کیلومتری جنوبشرقی شیراز انجام شد، ارزیابی مراحل مختلف رشد و تعیین ضریب گیاهی گونه یکساله سیاهدانه (Nigella sativa L.) میباشد. در این مطالعه ضریب گیاهی گونه مورد نظر در شرایط رطوبتی سهلالوصول با استفاده از میکرولایسیمتر وزنی با ابعاد (30×40 سانتیمتر) و در سه تکرار تعیین شد. نتایج بدست آمده نشان داد که طول دوره هر یک از مراحل چهارگانه رشد (مرحله اولیه رشد، مرحله توسعه، مرحله میانی و مرحله پایانی) بهترتیب 10، 11، 41 و 23 روز میباشد. ضریب گیاهی سیاهدانه در هر یک از این مراحل بهترتیب 0.75، 1.02، 1.21 و 0.8 بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of different growth stages of Nigella sativa L. and assessment of crop coefficient (Kc)
چکیده انگلیسی مقاله
The amount of evapotranspiration or amount of water consumed by plant is the basis of irrigation planning. Irrigation without awareness of the actual plant requirement for water causes economic losses and reduced water use efficiency. One of the best approaches to assess plant water requirement is determination of crop coefficient using lysimeters. The aim of this study, which was conducted at Fasa University, located 140 kilometers south-east of Shiraz, was to evaluate the different growth stages of Nigella sativa L. and determine the crop coefficient of this annual species. In this study, the crop coefficient of the study species was determined by using a weighing microlysimeter (40×30 cm) and three replications in a good moisture condition. The results showed that the length of each growth stage (initial, developmental, middle and final growth stage) was calculated to be 10, 11, 41 and 23 days, respectively. The crop coefficient (Kc) of Nigella sativa in each stage was calculated to be 0.75, 1.02, 1.21 and 0.8, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالرسول زارعی |
استادیار، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فسا (Fasa university)
صادق ظهرابی |
دانشجوی کارشناسی مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فسا (Fasa university)
فاطمه بومه |
دانشجوی کارشناسی مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فسا (Fasa university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_113441_c0d8ae6ebd4172055b2c61b9949811f9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-472450.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات