این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۸، شماره ۳، صفحات ۳۱۹-۳۲۷

عنوان فارسی بهینه سازی تولید بیوپلیمر پولولان توسط Aureobasidium pullulans از ضایعات انار
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه بهینه‌ سازی شرایط تخمیر جهت تولید پولولان از ضایعات انار توسط Aureobasidium pullulans  (با شماره دستیابی KY767023 ) مورد بررسی قرار گرفت. روش بهینه‌یابی سطح پاسخ [a1] به منظور بررسی اثرات سه عامل pH اولیه، درصد تلقیح و نسبت رطوبت اولیه به سوبسترا بر میزان تولید پولولان در محیط سوبسترای جامد (SSF) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این آزمایشات نشان داد که حداکثر تولید پولولان در شرایط بهینه (pH  اولیه: 75/7، درصد تلقیح: %5 حجمی/حجمی و نسبت رطوبت اولیه به سوبسترا: 5/2) g/kg 35/0 ± 5/50 است. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی پولولان به دست آمده در شرایط بهینه نیز مورد مطالعه قرار گرفت. فعالیت امولسیفایری پولولان استخراجی 63 درصد و پایداری امولسیون محلول پولولان به ترتیب در دمای °C 4 و °C 25  پس از 30 روز نگهداری، 5/60 و 5/58 درصد گزارش شد. نتایج حاصل از اندازه گیری ویسکوزیته در غلظت های مختلف نشان داد که محلول پولولان در غلظت‌های پایین (5/0-1/0 درصد حجمی/ وزنی) دارای رفتار جریان نزدیک به نیوتنی بوده و با افزایش غلظت محلول، از نیوتنی به رقیق شونده با برش تغییر رفتار می‌دهد. بررسی طیف سنجی FT-IR پولولان بدست آمده از ضایعات انار حضور پیوند‌های (6→1) α را در واحدهای مالتوتریوز تایید می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پولولان، ضایعات انار، روش سطح پاسخ، درصد تلقیح، FT-IR،

عنوان انگلیسی Optimization of pullulan production from pomegranate waste by A.pullulans
چکیده انگلیسی مقاله In this study, optimization of fermentation conditions for pullulan production by Aureobasidium pullulans (KY767023) from pomegranate waste was investigated. Response surface methodology was used to evaluate the effects of three factors (initial pH, inoculum size and ratio of liquid to solid) on pullulan yield in solid-state fermentation (SSF). Results of these experiments indicated that maximum pullulan concentration (50.5 ± 0.35 g/kg) was obtained at the optimum levels of process variables (initial pH 7.75, inoculum size 5% v/v, ratio of liquid to solid 1:2.5). Furthermore, physicochemical characteristics of the obtained pullulan at the optimum conditions were studied. The emulsifying activity of extracted pullulan was 63% .The emulsion stability was 60.5% at 4 °C and 58.5% at 25 °C after 30 days of storage. The results of viscosity curves at different concentration demonstrated that the solutions of pullulan at low concentrations (0.1-0.5 % w/v) showed nearly Newtonian flow behavior, and as the concentration of pullulan solution increased, the behavior changes from Newtonian to pseudoplastic flow. FT-IR of the pullulan produced from pomegranate by-products revealed the presence of α (1→6) linked maltotriose units.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمیرا میرزایی |
دانشجو کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی

فرامرز خداییان |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذیی ، پردیس کشاورزی و منابع طبی,ی ، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمد جوان نیکخواه | javan nikkhah
استاد گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_63578_d5d5af32e0a370a06b763a603f949ce7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-475339.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات