این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۸، شماره ۳، صفحات ۳۲۹-۳۳۶

عنوان فارسی بهینه سازی شرایط محیطی تولید بیوپلیمر کفیران توسط Lactobacillus kefiranofaciens با استفاده از روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله ت تولید بیو­پلیمر توسط انواع میکروارگانیسم­ها بمنظور کاربردهای مهم صنعتی در سال­های اخیر مورد توجه بوده است. باکتری Lactobacillus kefiranofaciens تولید کننده­ی اگزو پلی ساکارید موجود در دانک­های کفیر با نام کفیران می‌باشد. هدف از این مطالعه بهینه­یابی شرایط محیطی تولید پلی ساکارید کفیران در یک محیط سنتزی بر پایه­ی آب پنیر با استفاده از روش سطح پاسخ است. در این راستا اعمال ترکیبات مختلف pH (3/6-7/4) ، دما (37 -23 درجه­ی سلسیوس) و سرعت همزدن (170-70 دور در دقیقه) بر روی تولید کفیران مورد مطالعه قرار گرفت. طبق آزمون­های صورت گرفته شرایط بهینه­ی تولید کفیران pH برابر با 7/5، دمای 31 درجه­ی سلسیوس و سرعت همزدن 127 دور در دقیقه تعیین گردید که منجر به تولید 14/1 گرم در لیتر کفیران پس از 5 روز گرمخانه گذاری شد. همچنین وزن مولکولی کفیران تولید شده در کشت خالص این باکتری بوسیله کروماتوگرافی فیلتراسیونی ژلی میزان 106× 1/1 دالتون اندازه­گیری شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی imization of environmental conditions for Kefiran production of Lactobacillus kefiranofaciens by Response Surface Methodology
چکیده انگلیسی مقاله duction of Biopolymers by different microorganisms for industrial applications has been considered in recent years. Lactobacillus kefiranofaciens bacterium produces exopolysaccharid exists in kefir grains called kefiran. The objective of this study was optimization of environmental conditions to produce kefiran polysaccharide in a synthetic media based on whey substrate by using response surface methodology (RSM). Therefore, different combinations of factors including pH (4.7-6.3), temperature (23-37º C) and agitation rate (70-170 rpm) on production of kefiran (g/L) were studied. According to the results, the optimum condition for production of kefiran included pH equal to 5.7, 31º C and agitation rate of 127 rpm which led to producing 1.14 g/L kefiran after five days incubation period. Furthermore, the molecular weight of produced kefiran in pure culture of L.kefiranofaciens measured by gel filtration chromatography was 1.1× 106 Da.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سحر زنگنه |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فرامرز خداییان |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سید هادی رضوی | seyed hadi
استاد،گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمدرضا نقوی | mohammad reza
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_63575_6c9ac889ab487d8c878dee2ff1b3ac17.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-475340.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات