این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۸، شماره ۳، صفحات ۳۴۷-۳۵۲

عنوان فارسی تاثیر خشک‌کردن بر قوه‌ی نامیه بذر ذرت
چکیده فارسی مقاله چکیده خشک‌کردن می‌تواند طول عمر بذر را افزایش دهد. فرآیند خشک‌کردن یک گام مهم در تولید بذر است و یکی از علل شایع آسیبِ بذر و از دست رفتن قوه‌ی نامیه می‌باشد. موضوع این مطالعه، تعیین عوامل موثر خشک‌شدن بذر ذرت بر کیفیت بذر (درصد قوه نامیه) می‌باشد. بذرها در سه دمای (33، 38 و oC43) و سه سطح جریان هوای ورودی به خشک‌کن (045/0، 09/0 و m3/s135/0) خشک شدند. بعد از اینکه بذرها کاملا خشک شدند، آزمون جوانه‌زنی بذرها بلافاصله بعد از خشک‌شدن و 6 ماه بعد از آن، انجام گرفت. نتایج نشان داد که آسیب دیدن جنین داخل بذر، بلافاصله بعد از عملیات خشک‌کردن، مشخص نمی‌شود. در هر دو مرحله‌ی آزمون، تاثیر دمای خشک‌کن بر میزان جوانه‌زنی در سطح 1% معنی‌دار بود ولی تاثیر جریان هوای خشک‌کن، در سطح 5% معنی‌دار نبود. بهترین شرایط جوانه‌زنی در دمای oC38و جریان هوای m3/s09/0 با مدت زمان 141دقیقه و کمترین مقدار انرژی مصرفی اتفاق افتاد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خشک کردن، بذر ذرت، جوانه زنی،

عنوان انگلیسی Effect of drying on corn seed Viability
چکیده انگلیسی مقاله Drying seeds, will increase storage time. Drying seeds of crops, the process is very critical because it damages embryos in the process of drying the seeds, their germination is lost. The results showed that damage to the embryo inside the seed, immediately after drying operation itself does not appear. In this research factors affecting drying corn seeds (the Single Cross 704) to maintain viability, in a fluidized bed dryer were studied. For experiment was dried with three drying air temperature (33, 37 and 43°C) , three drying air velocity (0.5, 1 and 1.5m/s) and 20% humidity at two different times (immediately after the drying process and after 6 months). After drying the seeds (reaching 13% moisture) and after 6 months of storage, germination tests were performed. The results showed that all of the tests, the effect of drying temperature on germination rate is significant at 1%, but the impact of air velocity dryer, even not significant at the 5% level. The highest percentage of germination is at 33°C and 0.5m/s drying air velocity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Drying, corn seeds, germination

نویسندگان مقاله حسین جرگون | جرگون
کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

بهمن نجفی |
دانشیار گروه مهندسی بیو سیستم ، دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

ضرغام فاضل نیاری | fazel niari
دانشجوی دوره دکتری،مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

ترحم مصری |
دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

رضا طباطبایی |
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_63577_343737e9b4679dab0898e7404cb3f45f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-475342.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات