این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Microbiology، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۱۹۴-۲۰۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical composition and antimicrobial activity of Satureja hortensis and Trachyspermum copticum essential oil
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives : The aim of this study was to evaluate the chemical composition and antimicrobial activity of Satureja hortensis and Trachyspermum copticum essential oils against different kinds of microorganisms in vitro. Material and Methods : The antimicrobial activity was evaluated by micro broth dilution assay and analysis of essential oils chemical composition by GC and GC/MS analysis. Results : Thymol, p-cymene, γ-terpinene and carvacrol were the main components of S. hortensis oil while thymol, γ-terpinene, and o-cymene were the major components of T. copticum oil. Two essential oils exhibited strong antimicrobial activity but the antimicrobial activity of T. copticum oil was higher than that of S. hortensis oil. Conclusion : Thymol as a main component of oils plays an important role in antimicrobial activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله m محبوبی | m mahboubi
microbiology group, medicinal plants research center of jundi shapour, 87135-1178 kashan, iran and department of microbiology, research center of barij essence pharmaceutical company, kashan, iran.


n کاظم پور | n kazempour
microbiology group, medicinal plants research center of jundi shapour, 87135-1178 kashan, iran.



نشانی اینترنتی http://ijm.tums.ac.ir/index.php/ijm/article/view/113
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Articles
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات