این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۶، شماره ۲۱، صفحات ۹۱-۱۰۲

عنوان فارسی بررسی جوانه‌زنی، رشد گیاهچه و فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان ارقام نخود تحت تأثیر تنش شوری
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به منظور بررسی واکنش جوانه‏زنی، رشد گیاهچه و فعالیت آنزیم‏های آنتی اکسیدان 15 رقم نخود به تنش شوری در دانشگاه دانکوک کره جنوبی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. فاکتورهای این آزمایش شامل ارقام نخود و سطوح شوری آب (آب دارای هدایت الکتریکی 7/0دسی زیمنس بر متر به عنوان شاهد و سطح شوری 5 دسی زیمنس بر متر به عنوان تنش شوری) بود. نتایج نشان داد تنش شوری سبب کاهش درصد ظهور گیاهچه بر سطح خاک و فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز شد. تنش شوری سبب کاهش وزن خشک و فتوسنتز ارقام نخود شد اما میزان تنفس برگ ارقام نخود را افزایش داد. ارقام MCC873، MCC10،  MCC78،MCC870 ، MCC537 و MCC392 بیشترین میزان وزن خشک و فتوسنتز برگ را به خود اختصاص دادند و در همین حال ارقام MCC776 و MCC552 با وزن خشک 63/0 و 61/0 گرم در بوته از کمترین وزن خشک بوته برخوردار بودند. فعالیت آنزیم‏های کاتالاز، گوایکول پراکسیداز و گلاتیتیون ردکتاز تحت تأثیر تنش شوری افزایش یافت. بیشترین میزان غلظت مالون دی آلدهید که بیانگر تخریب غشای سلولی گیاهچه است در ارقام MCC759، MCC361 و MCC101 به میزان 95/0، 94/0 و 92/0 نانومول بر گرم وزن تر گیاهچه مشاهده شد در حالیکه رقم MCC392 کمترین غلظت مالون دی آلدهید در شرایط تنش شوری را داشت. نتایج نشان داد در شرایط تنش شوری ارقام MCC873، MCC10،  MCC78،MCC870 ، MCC537 و MCC392 که دارای فعالیت آنزیم‏های آنتی اکسیدان بیشتر بودند از میزان فتوسنتز و وزن خشک گیاهچه بیشتری نیز برخوردار بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of germination, seedling growth and antioxidant enzymes activity of chickpea cultivars under salt stress
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the response of germination, seedling growth and antioxidant enzymes activity 15 chickpea cultivars to salinity at the University of South Korea Dankook a factorial experiment in a randomized complete block design with four replications. The treatments include chickpea cultivars and, salinity levels of water (water with electrical conductivity 0.7 dS/m as a witness and as salinity salinity level 5 dS/m), respectively. The results showed that salt stress decreased seed germination and enzyme activity of alpha amylase was on the soil surface. Salinity reduced leaf dry weight and photosynthesis chickpea varieties of chickpea cultivars, but increased respiration rate. Cultivars of MCC873, MCC10, MCC78, MCC870, MCC537 and MCC392 highest leaf dry weight and photosynthesis, respectively, and at the same time cultivars MCC776 and MCC552 with 6.10 g dry weight and plant 0.63 from a low dry weight respectively. Activity of catalase and glutathione peroxidase guaiacol was increased by salinity. The highest concentrations of malondialdehyde, indicating that the degradation of plant cell membranes in the cultivars of MCC759, MCC361 and MCC101 of 0.95, 0.94 and 0.92 nmol per gram fresh weight of seedlings were observed. MCC392 while the lowest concentrations of malondialdehyde was under salt stress. The results showed that under salinity stress cultivars of MCC 873, MCC 10, MCC78, MCC870, MCC537 and MCC392 with enzyme activity were more antioxidants had higher rates of photosynthesis and plant weight.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله روزبه فرهودی | roozbeh farhoudi
iau
شوشتر دانشگاه آزاد اسلامی

زهرا خدارحم پور | zahra khodarahmpour
iau
شوشتر دانشگاه آزاد اسلامی


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-87-7&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات