این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۷۵، شماره ۷، صفحات ۴۸۰-۴۸۹
عنوان فارسی
اسانسهای گیاهی بهعنوان ترکیبات دارویی طبیعی: مقاله مروری
چکیده فارسی مقاله
اسانسها مخلوطی از ترکیبات روغنی فرار بوده که بهعنوان یک متابولیت ثانویه در گیاهان دارویی ساخته میشوند. بر اساس نظریه سازمان استانداردسازی بینالمللی، اسانسها بهعنوان محصولات استخراجی از منابع گیاهی یا میوهجات با استفاده از روش تقطیر با بخار یا آب در نظر گرفته میشوند. ترکیبات شیمیایی آنها بر اساس فاکتورهایی همچون گیاه، محیط و روش استخراج بسیار متفاوت میباشد. اسانسها بهدلیل ویژگی ضد میکروبی، ضد اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطان میتوانند جایگزین مناسبی در زمینههای غذایی و دارویی باشند، امروزه با افزایش آگهیهای تولیدکنندگان در بهکارگیری مواد طبیعی بهویژه در مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی اسانسها محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند. بررسی حاضر خلاصهای جامع در مورد تعریف اسانس، روش استخراج از گیاهان دارویی، فعالیت بیولوژیکی و فارماکولوژیکی، بررسی ترکیبات شیمیایی و نیز مزایای بالقوه اسانسها بهمنظور افزایش سطح سلامتی جامعه را ارایه میدهد. دادههای مربوط به این پژوهش حاصل جستوجو در پایگاههای اطلاعاتی مانند Science Direct، Elsevier، PubMed، Google scholar و SID از سال 2005 تا 2015 و با استفاده از کلیدواژههای اسانس، گیاهان دارویی، افزودنی طبیعی، خواص درمانی اسانسها، Medicinal Plants، Essential Oil و Natural Additive میباشد. اسانسها فعالیتهای ضد میکروبی گستردهای دارند و در بسیاری از موارد سبب از بین بردن باکتریها، قارچها و ویروسها میشوند، بدون اینکه اثرهای نامطلوبی بر سلامت مصرفکننده داشته باشند. در این بررسی عمدهترین ترکیبات شیمیایی مشترک در اسانسهای گیاهی شامل تیمول، آلفا پینن، بتا پینن، کارواکرول، لینالول، ژرماکرن و کومین آلدهید بود. همچنین اسانسها فعالیت ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و بسیاری خواص فارماکولوژیکی با دامنه وسیع دارند که کاربرد آنها را بهعنوان فرآوردههای طبیعی دوچندان میسازد. اسانسها فعالیتهای بیولوژیکی و فارماکولوژیکی بالقوهای داشته و بنابراین دارای کاربردهای فراوانی در حوزه داروسازی و صنایع غذایی میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Essential oils as natural medicinal substances: review article
چکیده انگلیسی مقاله
Herbal essential oils are volatile, natural, complex compounds formed by medicinal plants as secondary metabolites. As reported by international organization for standardization (ISO), the term "essential oils" (EOs) is defined for a product obtained from vegetable raw materials or fruit using distillation with water or steam. The EOs are generally complex mixtures of volatile organic compounds include hydrocarbons (terpenes and sesquiterpenes) and oxygenated compounds (alcohols, esters, ethers, aldehydes, ketones, lactones, phenols, and phenol ethers) compounds. In medicinal plants, the EOs chemical profile usually very varies because of both intrinsic (sexual, seasonal, ontogenetic, and genetic variations) and extrinsic (ecological and environmental aspects) factors, also the EOs composition differs not only in the number and type of molecules but also in their stereochemical structures, and can be very different according to the extraction method. EOs represents a "green" alternative in the nutritional and pharmaceutical fields due to reported antimicrobial, antioxidant, anti-inflammatory and anticancer properties thus, in recent times; EOs has gained great popularity as consumers have developed a particular ever-growing awareness toward the use of natural ingredients, especially in food and household. Therefore, the present review provides a comprehensive summary on the method of preparation of EOs from medicinal plants, chemical composition analysis, their biological and pharmacological effects and their potential benefits on health level. Present information was compiled using keywords "Essential oil, Medicinal Plants and Natural additive in scientific database as Science Direct, Elsevier, PubMed, Google scholar and SID, until 2005 to 2015. EOs have great antimicrobial activity and mostly destroy bacteria, fungi and viruses without harmful effects on consumer's health. Finding of this study showed that the Thymol, α-Pinene, β-Pinene, Cumin Aldehyde, Carvacrol, Germacrene, Linalool were the main components. Also, EOs have antioxidant, anti-inflammatory and many other pharmacological properties which enhance their potential application. EOs have potential biological and pharmacological activities and so have many applications in pharmaceutical and food industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احسان عالی | ehsan aali
department of pharmacology, school of medicine, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran.
گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
رزاق محمودی | razzagh mahmoudi
qazvin university of medical sciences, qazvin, iran. tel 98- 28- 33369581
قزوین، دانشگاه علوم پزشکی قزوین. تلفن 33369581 -028
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
مسعود کاظمی نیا | masoud kazeminia
department of food hygiene and safety, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran.
گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
رضا حضرتی | reza hazrati
department of food hygiene, faculty of veterinary, university of tabriz, tabriz, iran.
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
فرزین آذرپی | farzin azarpey
department of food hygiene, faculty of veterinary, university of tabriz, tabriz, iran.
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5614&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات