این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۱۳-۲۳
عنوان فارسی
تائیر استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم بر شاخص بقای ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با غلظتهای مختلف سم آبامکتین
چکیده فارسی مقاله
برخی از آفتکش ها، همچون آبامکتین دارای توانایی نفوذ و جذب از طریق پوست یا دستگاه گوارشی هستند؛ از طرفی، استفاده از انواع مولتیآنزیمهای خوراکی برای افزایش کارایی دستگاه گوارش آبزیان و افزایش فرآیند جذب رو به افزایش است. هدف از مطالعهی حاضر بررسی استفاده از مولتیآنزیم ناتوزیم در جیره غذایی ماهی کپور معمولی و تاثیر بر شاخص بقای ماهی در مواجهه با سم آبامکتین بود؛ به این منظور، ماهیان به دو تیمار با سه تکرار تقسیم شدند. هر گروه به مدت 8 هفته با دو رژیم غذایی متفاوت تغذیه شدند. 21 ماهی به مدت 96 ساعت در معرض غلظت 243/1 میلیگرم در لیتر آبامکتین قرار گرفت. تمام شرایط فیزیکو شیمیایی آب برای هر دو گروه در تمام مدت آزمایش مشابه بود و تنها تفاوت مربوط به رژیم غذایی میشد. در نهایت غلظت کشندهی آبامکتین در انتهای 96 ساعت تعیین شد. بدین منظور تعداد 147 ماهی به مدت 96 ساعت در معرض غلظتهای مختلف آبامکتین قرار گرفتند. تعداد مرگ و میر در بازههای زمانی 24،48، 72 و 96 ساعت محاسبه شد. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد بین میزان مرگ و میر ماهیان در گروه اول نسبت به گروه دوم تفاوت معناداری داشت (5/0>p). بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به گروه اول بود. میزان غلظت کشنده آبامکتین برای گروه اول در پایان 96 ساعت برابر با 305/0 میلیگرم در لیتر بود. نتایج مطالعهی حاضر نشان داد استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم در جیرهی غذایی ماهی کپور میتواند باعث افزایش مرگ و میر ماهیان در مواجهه با آبامکتین شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مولتی آنزیم ناتوزیم، سم آبامکتین، کپور معمولی، جیرهی غذایی،
عنوان انگلیسی
The effects of Natuzyme multi-enzyme in common carp (Cyprinus carpio) diets on susceptibility to Abamectin exposure
چکیده انگلیسی مقاله
Some pesticides, such as Abamectin have ability to penetrate and absorbed the skin or digestive system. So, using a variety of multi-enzymes for increasing the efficiency of the digestive system of fish has been increased. The aim of this study was utilizing Natuzyme multi-enzyme in common carp (Cyprinus carpio) diets and investigation of its impact on fish survival rates along with the Abamectin. For this purpose, fishes were divided into 2 treatments with 3 replications and each groups feeding with one type diets for eight weeks. After that time, 21 fishes were exposed from each group with concentrations of 1.243 mg per liter of Abamectin for 96 hours. All of the physicochemical parameters of water and the amount feeding in the two groups were similar in this study and just concentrations of multi-enzymes were related. Finally, LC50 of Abamectin for fishes that they had consumed Natuzyme multi-Enzyme was determined; for this aim 147 fishes exposed in different Concentrations of Abamectin (0.25, 0.5, 1, 2, 3, 6 ml/L) for 96 hour and. mortality rates were recorded at time of 0, 24, 48, 72 and 96 h. Analysis of the data showed significant difference between treatment and control groups in terms of fatalities (P < 0.05). Higher mortality related to treatment 1. The 96 h LC50 of abamectin for Treatment 1 was 0.305 mg/L. The results of this study showed that the usage of Natuzyme multi-enzyme in the common carp diets can increase the death rate and toxicity of Abamectin.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Natuzyme multi-enzyme, Abamectin, common carp, Diet
نویسندگان مقاله
حسن رضایی |
هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد فروهر واجارگاه | forouhar vajargah
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده شیلات و محیط زیست ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
احمد محمدی یل سویی | mohammadi yalsoei
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده شیلات و محیط زیست ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_3783_92ef088031bc2f6c88afc5301266b20c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-480456.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات