این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۵۵-۶۹
عنوان فارسی
ببررسی شاخص های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در مواجهه با تنش شوری تحت کشنده
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، اثرات تغذیهای عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) بر شاخصهای خونشناسی بچه ماهیان کپورمعمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با تنش شوری تحت کشنده مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور ماهیان با میانگین وزنی 13/0±51/9 گرم به مدت 70 روز با سطوح مختلف شامل صفر (شاهد)، 5/0، 5/1 و 3 درصد عصاره گیاه گلرنگ در جیره تغذیه شدند. در پایان دوره ماهیان با شوری غیر کشنده مواجهه شده و بررسی شاخصهای خونی در زمانهای پیش از استرس شوری و نیز 6 ، 24 و 48 ساعت پس از مواجهه با شوری مورد بررسی قرار گرفت . بر اساس نتایج تعداد گلبول قرمز در ماهیان گروه شاهد پیش از مواجهه با استرس شوری بهطور معنیدار بالاتر از ماهیان گروههای تیمار بود و نیز تعداد گلبول سفید در ماهیان گروه شاهد بهطور معنیدار کمتر از ماهیان گروههای تیمار پیش از استرس شوری اندازه-گیری شد (05/0˂ P). در تمامی ماهیان 6 ساعت پس از مواجهه با شوری تحت کشنده مقادیر گلبولهای قرمز، هماتوکریت، هموگلوبین افزایش یافت (05/0˂ P). مقادیر گلبولهای قرمز در زمانهای 24 و 48 ساعت پس از مواجهه شوری روند کاهشی داشت اما سایر فاکتورهای یاد شده در طی 48 ساعت روند افزایشی داشتند. در عین حال مقادیر در زمان 48 ساعت پس از مواجهه مقادیر هموگلوبین در ماهیان گروه تغذیه شده با 5/1% و 3% عصاره گلرنگ در جیره نسبت به سایر گروهها بالاتر بوده و همچنین تعداد گلبولهای قرمز در این گروهها بطور معنیدار کمتر از گروههای شاهد و تیمار 5/0% ثبت گردید (05/0˂ P)
کلیدواژههای فارسی مقاله
گلرنگ، استرس شوری، شاخصهای خونی، کپور معمولی،
عنوان انگلیسی
Haematological study of safflower (Carthamus tinctorius) extract fed common carp (Cyprinus carpio) fingerlings exposed to sub lethal salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, effect of dietary safflower (Carthamus tinctorius) extract on hematological parameters of common carp (Cyprinus carpio) fingerlings in salinity sub-lethal stress was investigated. In this regard, fish with average weight of 9.51±0.13 g were fed with different levels of safflower extract (0 (control), 0.5, 1.5 and 3 % in diet) for 70 days. At the end of rearing period, the fish were exposed to a sub lethal salinity stress and for hematological indices were studied in four times including before salinity stress, 6, 12 and 48 h after salinity stress. According to the results red blood cell count (RBC) was significantly higher in fish of control group compare with treatment groups, and white blood cells (WBC) was recorded lower in fish of control group compare to treatments (P ˂ 0.05). In all of studied fish levels of RBC, WBC, hematocrit (Hct) and hemoglobin (Hb) increased 6 h post challenge. Red blood cell counts (RBC) increase 24 h and 48 h after salinity stress but other mentioned factors decrease during 48 h post challenge. On the other hand, levels of hemoglobin 48 h after salinity stress in fish that fed with 1.5% and 3% safflower extract in diets were significantly higher compared to other groups and WBC in these fish were recorded lower compare to others 48 h post challenge too (P ˂ 0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Safflower, salinity stress, hematology, common carp
نویسندگان مقاله
میثم دهقانی قمشانی | dehghani قمشانی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرکان
محمد مازندرانی |
عضو هیئت علمی
محمد سوداگر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید مرتضی حسینی | seyed morteza
عضو هیئت علمی. مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_3787_86c21efd93f91bba4c7790ac588d0c21.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-480460.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات