این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله علمی پزشکی جندی شاپور
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۸۵-۱۹۲
عنوان فارسی
ترکیبات پلیفنلی و اثرات ضد رادیکال هیدروکسیل عصارههای آبی و متانولی میوه خرما Phoenix Dactylifera L. کولتیوار دیری
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: الگوی تغذیه و رژیم غذایی دارای تأثیرات مستقیم بر روی میزان سلامتی جوامع و گروههای خاص از بیماران میباشد. مواد غذایی دارای اثرات آنتیاکسیدانتی نقش بسیار اساسی در حفاظت در برابر بیماریهای دژنراتیو دارند. میوههای خرما در سراسر دنیا استفاده غذایی داشته و در ایران نیز قسمت مهمی از رژیم غذایی را تشکیل میدهند. رادیکال هیدروکسیل باعث ایجاد آسیبهای قابل توجه به DNA، پروتئینها و دیواره سلول گشته و در نتیجه مرگ سلولی را ایجاد مینمایند. ترکیبات پلیفنل گیاهان دارای اثرات ضد رادیکال هیدروکسیل میباشند. روش بررسی: عصارههای متانولی و آبی از میوههای گیاه بهوسیله روش ماسراسیون تهیه گردید. روش دزوکسیریبوز برای ارزیابی اثر ضد رادیکال هیدروکسیل مورد استفاده قرار گرفت. ترکیبات پلیفنلی گیاه بهروش فولن سیوکالتو تعیین مقدار گردید و بهمنظور تعیین مقدار ترکیبات فلاونوییدی و پروآنتوسیانینی از روش تعیین مقدار با اسپکتروفوتومتر UV استفاده گردید. یافتهها: میزان ترکیبات پلیفنلی، فلاونوییدها و پروآنتوسیانینهای عصاره متانولی و آبی بهترتیب معادل 77/3 و 42/17 میلیگرم تانیکاسید بر گرم عصاره خشک، 20/0 و 26/0 میلیگرم روتین بر عصاره خشک، 12/0 و 11/0 میلیگرم سیانیدین کلراید بر گرم عصاره خشک محاسبه گردید. میزان IC50 برای عصاره متانولی و آبی در روش دزوکسی ریبوز 76/0 و 99/0 میلیگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. نتیجهگیری: عصاره متانولی و آبی اثرات مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل از خود نشان دادند. عصاره متانولی علیرغم اینکه حاوی مقادیر کمتری ترکیبات پلیفنلی بود، دارای اثرات مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل قویتری بود. میزان ترکیبات فلاونوییدی و پروآنتوسیانیدینی هر دو عصاره تقریباً مشابه بودهاند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Phenolic Compounds and Hydroxyl Radical Scavenging Activities of Aqueous and Methanolic Extracts of Phoenix Dactylifera L Cultivar Dayri Fruits
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Nutrition and dietary patterns have been shown to have direct impact on health of the population and of selected patient groups. The antioxidant nutrition play an important role in protection against degenerative disease. The fruits of the date palm (Phoenix dactylifera) are consumed throughout the world and are an important part of the diet in Iran. The hydroxyl radical is known to cause significant damage to cellular DNA, proteins and cell wall, leading to cell death and polyphenols showed strong scavenging activity on hydroxyl radicals. Subjects and Methods: Methanol and aqueous extracts were prepared from fruits of phoenix dactilyfera by maceration method. deoxyribose method were used to evaluated hydroxyl radical scavenging capacity of herbal extract. Total phenolic content was determined by the Folin–Ciocalteu method. The flavonoids and proanthocyanidins were determined by UV spectrophotometry methods. Results: The total phenolic, flavonoids and proanthocyanidins content of methanolic and aqueous extracts were 3.77 and 17.42 mg tannic acid equivalents per g dry extract, 0.20 and 0.26 mg rutin equivalents per g dry extract and 0.12, 0.11 mg Cyanidin chloride per g dry extract, respectively. The IC50 value for methanol and aqueous extract in deoxyribose method were determined 0.76 and 0.99 mg/ml. Conclusion: Methanol and aqueous extracts exhibited hydroxyl radical scavenging activity. However, methanol extracts showed better results, but total phenolic content of aqueous extract was greater. The two extracts showed almost no differences in flavonoids and proanthocyanidins contents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Phoenix Dactylifera, Hydroxyl, Deoxyribose, Polyphenol
نویسندگان مقاله
امیر سیاهپوش |
استادیار گروه فارماکوگنوزی.گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
رضوان یزدان پرست |
دکتر داروساز.مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
افسانه جابر خلفیان | jaber khalafian
دکتر داروساز.مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jsmj.ajums.ac.ir/article_49527_4c407cc28c8900f70bf0982c11c35a38.pdf
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات