این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۴، صفحات ۱۶۸-۱۵۵
عنوان فارسی
تاًثیر شرایط فرآیند خشک کردن پاششی بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی، عملکردی و میکروساختار پودرهای شیره خرما
چکیده فارسی مقاله
چکیده هدف از این تحقیق، ارزیابی اثر پارامترهای مختلف نظیر دمای هوای ورودی و غلظت صمغ عربی بر کارایی تولید، ویژگیهای فیزیکیشیمیایی، جریانپذیری و مورفولوژیکی پودر شیره خرمای خشک شده با استفاده از خشککن پاششی در مقیاس نیمهصنعتی بود. متغیرهای فرآیند عبارتند از: دمای هوای ورودی (˚C180-140) و غلظت صمغ عربی (نسبت 20:80 تا 60:40 وزن کمک خشککن نسبت به وزن مرطوب شیره خرما). حداکثر بازده (74/55%) برای نسبت 50:50 صمغ عربی در دمای ˚C160 بدست آمد. در غلظتهای بالاتر صمغ عربی و با افزایش دمای هوای از 160 به ˚C180، بازده تولید کاهش یافت. دیگر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی نظیر مقدار رطوبت، فعالیت آبی، دانسیته توده و دانسیته ضربه پودرها با افزایش دمای هوای ورودی و غلظتهای صمغ عربی کاهش یافتند. این ویژگیها به ترتیب از 38/3-12/2%، 23/0-142/0، 73/0-5/0 و g/ml87/0-56/0 متغیر بودند. از سوی دیگر، رفتار جریانپذیری نمونهها به استثناء نسبت صمغ عربی 60:40، با افزایش دمای هوا و غلظت حامل بهبود پیدا کرد. همچنین جاذبالرطوبگی، انحلالپذیری و نمپذیری به طور قابل ملاحظهای تحت تاًثیر متغیرهای فرآیند قرار گرفتند. نتایج حاصل از عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی حکایت از این دارند که با افزایش دمای هوای ورودی و غلظت صمغ عربی، ذرات پودر از سطوح نسبتاً صاف، کروی و حالت نیمهچسبنده (در غلظتهای پائین حامل)، به ذرات مجزا و چروکیده (در غلظتهای بالاتر صمغ عربی در دمای یکسان) تغییر مییابند. شکاف و ترکهای موجود در برخی از ذرات هنگامیکه دمای هوای خشک کردن از 140 به ˚C180 افزایش مییابد، مشاهده نشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
خشایار سرابندی |
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا صادقی ماهونک | sadeghi mahoonak
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_17720_9be10bedcab0ddb4de9b179631464efa.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-487911.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات