این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۴، صفحات ۲۱۲-۲۰۱

عنوان فارسی تأثیر بتاسیکلودکسترین و کلرید‌سدیم روی دانسیته ظاهری سیب‌زمینی طی سرخ‌کردن
چکیده فارسی مقاله چکیده استفاده از ترکیباتی مثل سیکلودکسترین­ها و الکترولیت­های قوی که بتوانند کشش سطحی بین ماده­غذایی و روغن را حین فرآیند سرخ­کردن عمیق تحت تأثیر قرار دهند، روی کیفیت محصول سرخ­شده از جمله دانسیته ظاهری مؤثر است. هدف این پژوهش، بررسی اثر افزودن بتاسیکلودکسترین و کلرید­سدیم به روغن روی دانسیته ظاهری قطعات سیب­زمینی و همچنین مدل­سازی این عامل طی فرآیند سرخ­کردن عمیق بود. در این پژوهش، بتاسیکلودکسترین در غلظت­های 3/0 و 6/0 گرم در لیتر و کلرید­سدیم با غلظت­های 1 و 3 درصد به روغن سرخ­کردنی افزوده شدند؛ سپس قطعات سیب­زمینی در دماهای 150، 170 و 190 درجه سانتی­گراد و زمان­های 90، 180، 270 و 360 ثانیه سرخ شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که طی فرآیند سرخ­کردن، دانسیته ظاهری نمونه­های مختلف با گذشت زمان کاهش پیدا می­کند. همچنین، با افزایش دمای فرآیند از 150 به 190 درجه سانتی­گراد روند کاهشی دانسیته ظاهری تشدید شد. علاوه­بر­این، تیمارهای بتاسیکلودکسترین و کلرید­سدیم بصورت مجزا و تلفیقی، در هر دو غلظت، منجر به افزایش معنی­دار دانسیته ظاهری نسبت به نمونه شاهد شدند. از سوی دیگر، جهت مدل­سازی دانسیته ظاهری طی فرآیند سرخ­کردن عمیق، تعدادی مدل تجربی برای مدل­سازی این عامل پیشنهاد گردید. میانگین ضریب همبستگی بین نتایج آزمایش­ها با یافته­های حاصل از این مدل­ها قابل توجه بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جلال دهقان نیا |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

ژیلا رنجزاد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

بابک قنبرزاده |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17724_d0627b755a2bc3d809a8e5aa0af4ba2e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-487915.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات