این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۴، صفحات ۲۳۴-۲۲۳

عنوان فارسی بررسی پارامترهای خشک کردن شلتوک نیم جوش و تأثیر خشک کن ترکیبی هوا گرم – فروسرخ بر راندمان برنج سالم (مطالعه موردی: رقم فجر)
چکیده فارسی مقاله چکیده خشک‌کردن به‌عنوان یک روش مناسب فراوری جهت افزایش ماندگاری محصولات مختلف کشاورزی به‌کاربرده می‌شود. در این پژوهش به بررسی سینتیک خشک کردن برنج نیم‌جوش در یک خشک‌کن ترکیبی هوای گرم - فروسرخ پرداخته شد. تأثیر دمای هوای گرم در سه سطح 40، 50 و oC60، شدت تابش فروسرخ در دو سطح 32/0 و  w/cm249/0  و سرعت جریان هوا m/s 1 طی خشک کردن برنج نیم‌جوش بر راندمان برنج سالمدر قالب طرح کاملاً تصادفی ارزیابی شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که  دمای هوا گرم و شدت تابش فروسرخ بر زمان خشک‌کردن برنج نیم‌جوش داری تأثیر معنی‌داری (P< 0.01)   می‌باشد. با افزایش دما از  40 به oC60، مقدار کاهش زمان خشک‌کردن برای شدت‌های تابش 32/0 و  w/cm249/0  به ترتیب 82/13% ، 71/16% به دست آمد. همچنین با افزایش شدت تابش فروسرخ از 32/0 به w/cm2  49/0، زمان خشک کردن شلتوک در دمای 60، 50، oC40،به ترتیب به مقادیر 7/21%، 6/21% و 4/16% کاهش یافت. همچنین مدل لگاریتمی، بهترین برازش را برای مدل­سازی فرایند خشک‌کردن نشان داد. زیرا این مدل به ترتیب بیشترین و کمترین مقادیر   R2(99/0) و RMSE  (003/0) داشته است. راندمان برنج سالم از مقدار 10/50% (برنج غیر نیم‌جوش) به مقدار 92/65% (برنج نیم‌جوش) به‌طور معنی‌داری (P< 0.05) افزایش یافت. در دمای خشک‌کردن  oC50 و سطح تابش w/cm249/0 بالاترین راندمان برنج سالم  به دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم تقی نژاد |
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، رشته مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)

محمد هادی خوش تقاضا | mohammad hadi
دانشیار دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

علی متولی |
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17758_690595c514183f96345531edf4df1b91.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-487917.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات