این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۴، صفحات ۳۲۰-۳۱۳
عنوان فارسی
تأثیر حلالهای مختلف بر استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه هندوانه ابوجهل
چکیده فارسی مقاله
چکیده گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنولی هستند که مهمترین ضد اکسایشهای طبیعی به شمار میآیند. با توجه به خواص ضد اکسایشی گیاه هندوانه ابوجهل، بهینه سازی استخراج ترکیبات فنولی و فعالیت ضداکسایشی آن ضروری به نظر میرسد. در این پژوهش محتوای ترکیبات فنولی˓ فلاونوئیدی و فعالیت ضداکسایشی عصاره قسمتهای مختلف هندوانه ابوجهل (برگ˓ پوست میوه˓گوشت میوه و دانه) تحت تاثیر حلالهای مختلف (متانول 70% ˓ استون˓ هگزان˓ کلروفرم و اتیل استات) بررسی گردید. مقدار فنول کل عصارهها توسط روش فولین سیوکالتیو و میزان کل فلاونوئیدها به روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید سنجیده شد. فعالیت آنتی اکسیدانی به سه روش دی فنیل پیکریل هیدرازین(DPPH) ˓ احیای آهن (FRAP) و پراکسید هیدروژن(H2O2) اندازه گیری شد. نتایج از نظر آماری مطابق آزمون توکی در سطح 5% نشان داد، نوع حلال مورد استفاده تاثیر معنیداری بر میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی و فعالیت ضداکسایشی عصارهها دارد. بیشترین میزان فنل در عصاره متانولی برگ(01/27 میلیگرم بر وزن خشک) و کمترین میزان در عصاره کلروفرمی گوشت میوه (11/1 میلی گرم بر وزن خشک) مشاهده شد. بیشترین میزان ترکیبات فلاونوئیدی در عصاره متانولی و استونی برگ مشاهده شد. فعالیت ضداکسایشی اندازهگیری شده توسط روشهای مختلف نشان داد عصاره متانولی و استونی بیشترین فعالیت ضداکسایشی دارد. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان میدهد حلالهای متانولی و استونی، حلالهای مؤثرتری در استخراج ترکیبات فنولی میباشند. همچنین همبستگی مثبتی بین میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با فعالیت ضداکسایشی وجود دارد. بر اساس نتایج این تحقیق برگ هندوانه ابوجهل با توجه به مقادیر بالای ترکیبات فنولی به عنوان یک مکمل غنی ازضداکسایشهای طبیعی معرفی میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدیقه اسمعیل زاده بهابادی | esmaeilzadeh bahabadi
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه˓ دانشگاه زابل ، زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
فروغ یوسف زایی |
دانش آموخته فیزیولوژی گیاهی˓ گروه زیست شناسی˓ دانشکده علوم˓ دانشگاه ارومیه˓ ارومیه˓ ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_17817_17d27822dbf745f8e5b572fcaa3c039d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-487924.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات