این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۶۴، صفحات ۱۰۹-۱۱۵
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدباکتری عصارههای برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای مؤثر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: جعفری کوهی انبوه (Pimpinella affinis) از خانواده چتریان و یکی از سبزیهای مصرفی مناطق شمالی ایران است. هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدباکتری عصارههای برگ جعفری کوهی انبوه علیه دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و جداسازی اجزای موثرآن انجام شد. روش بررسی: حداقل غلظت بازداری (MIC) عصارههای هگزانی، اتیلاستاتی و متانولی به دست آمده از برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی (تهیه شده از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران) به روش براث میکرودایلوشن بررسی شد. با توجه به نتایج حاصل، عصاره اتیلاستاتی جهت جداسازی اجزای فعال آن انتخاب و سپس با استفاده از روشهای کروماتوگرافی ستونی و لایه نازک (TLC) به 29 جزء تفکیک شد. اثر ضد باکتریایی اجزای به دست آمده نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: عصاره اتیلاستاتی (با mg/ml 0/1=MIC علیه استافیلوکوکوس اورئوس و mg/ml 0/2=MIC علیه اشرشیاکلی) نسبت به دو عصاره دیگر نتایج بهتری را نشان داد. از میان 29 جزء به دست آمده از عصاره اتیلاستاتی، جزءهای 5F-3F، 8F و 9F علیه استافیلوکوکوس اورئوس (با μg/ml 0/5=MIC و 05/0>P) دارای بالاترین قدرت مهارکنندگی بودند. حداقل غلظت بازداری کلرامفنیکل به عنوان استاندارد علیه استافیلوکوکوس اورئوس برابر با μg/ml 0/1=MIC (01/0>P) میباشد. تمامی نتایج گزارش شده دارای p-value کمتر از 05/0 میباشند و دارای سطح معنیداری مناسبی هستند. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اثر مهارکنندگی هر سه عصاره هگزانی، اتیلاستاتی و متانولی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از اشرشیاکلی است. همچنین جزءبندی عصاره اتیلاستاتی منجر به بدست آوردن جزءهایی (5F-3F، 8F و 9F) تا 200 برابر فعالتر از خود عصاره اتیلاستاتی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جعفری کوهی انبوه، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، کروماتوگرافی
عنوان انگلیسی
Investigation of Antibacterial Activity of Pimpinella affinis Leaves Against E. coli and S. aureus and Separation of Active Fractions
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Pimpinella affinis (Apiaceae family) is a vegetable in the north of Iran. Objective: This study was conducted to investigate antibacterial activity of Pimpinella affinis (against E. coli and S. aureus) and separate its active fractions. Methods: Antibacterial activities of n-hexane, ethyl acetate and methanol extracts of leaves of P. affinis (against E. coli and S. aureus) were measured using broth microdilution method in MIC. Subsequently, the ethyl acetate extract was separated in to 29 fractions using column chromatography and thin layer chromatography (TLC). Also, antibacterial activities of the fractions have been measured. Results: According to the results, among the extracts, ethyl acetate extract showed the best activities against E. coli and S. aureus (MICs=1.0 and 2.0 mg/ml, respectively). Also, among the obtained fractions from ethyl acetate extract, F3-F5, F8 and F9 showed best inhibitory activities (MIC=5.0μg/ml, P< 0.05) compared with that of the chloramphenicol (MIC=1.0μg/ml, P< 0.01). All of the results have p-values less than 0.05. Conclusion: The results showed that the Gram positive S. aureus is more sensitive to the extracts than the Gram negative E. coli. Also, partitioning of the ethyl acetate extract leaded to obtain antibacterial fractions (F3-F5, F8 and F9) with 200-fold more active than the ethyl acetate extract.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
یعقوب صرافی | y sarrafi
department of organic chemistry, faculty of chemistry, university of mazandaran, babolsar 47416, iran
1- دکتری شیمی آلی، گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)
حدیث توحدی | h tavahodi
department of organic chemistry, faculty of chemistry, university of mazandaran, babolsar 47416, iran
2- کارشناسی ارشد شیمی آلی، گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)
حسین دهقان | h dehghan
medicinal plants research center, shahed university, tehran 3319118651, iran
3- دکتری شیمی آلی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1755-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
شیمی آلی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات