این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۳۰۹-۳۲۲

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Moisture Dependent Physical Properties of Canola Seeds
چکیده انگلیسی مقاله Physical properties of four common Iranian varieties of canola seeds (Hyola, Okapi, Orient and SLM) were evaluated as a function of their moisture contents. The average seed length and thousand seed mass varied linearly from 1.925 to 2.262 mm and from 3.06 to 4.84 g, respectively. The average diameter, geometric mean diameter, and sphericity varied non-linearly from 1.475 to 1.911 mm, 1.625 to 2.02 mm and from 0.82 to 0.93, re-spectively in a moisture content range of 5.27 to 23.69% wet basis (w.b.). Among the va-rieties, Hyola had the highest values for length, diameter, geometric mean diameter, sphericity and thousand seed mass at all moisture levels. Maximum and minimum values of bulk density were obtained for SLM (738.8 kg m-3) and Hyola (666.06 kg m-3). The fill-ing and emptying angles of repose ranges were determined as 25.37-28.54o and 25.48-28.68o, respectively. At all moisture content levels, the static coefficient of friction was the greatest against rubber (0.372-0.460), followed by plywood (0.358–0.449), galvanized iron sheet (0.301–0.419) while fiberglass sheet (0.260-0.414) while the least for glass sheet (0.253–0.392). Among the four canola varieties, Orient and SLM showed respectively the least and the greatest static coefficients of friction at all moisture levels studied.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید علی محمد رضوی | s a m
department of food science and technology, ferdowsi university of mashhad fum , mashhad, p. o. box 91775-1163, islamic republic of iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

s یگانه زاد |
department of food science and technology, ferdowsi university of mashhad fum , mashhad, p. o. box 91775-1163, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

a صادقی |
department of food science and technology, ferdowsi university of mashhad fum , mashhad, p. o. box 91775-1163, islamic republic of iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_4312_1f859d9b65490f6685399fe824ad2db9.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-494930.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات