این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۲۵۱-۲۵۶

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Oil Composition of Iranian Major Nuts
چکیده انگلیسی مقاله Iran annually exports considerable quantities of nuts such as almonds, hazelnuts, pista-chios and walnuts. The fatty acid profile of these nut oils as an index of their quality was determined using gas chromatography. Results indicated that oleic acid (C18:1) was the major fatty acid in almonds (75.37%), hazelnuts (76.21%) and pistachios (60.49%) fol-lowed by linoleic acid (C18:2), whereas in walnuts, the main fatty acid was linoleic acid (49.84%) followed by oleic acid. However, in all cases palmitic acid (C16:0) was detected at a much lower level than those of oleic and linoleic acid (7.26, 5.29, 7.20, 9.23%, respec-tively).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله m صفری |
department of food science, faculty of agriculture, university of tehran, karaj, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

h علیزاده |
abourayhan campus, university of tehran, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_4458_10a4fc9512695f8a23b34fa14e3dace3.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-495017.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات