این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۱۸۹-۲۰۱
عنوان فارسی
ارزیابی برخی خصوصیات پومولوژیکی و ترکیب اسیدهای چرب در ۱۳ رقم و ژنوتیپ گردو
چکیده فارسی مقاله
گردوی ایرانی (Juglans regia L.) هم در ایران و هم در خارج از ایران به عنوان یکی از محصولات مهم باغبانی محسوب میشود. مغز گردو منبعی غنی از ترکیبات فراسودمند بوده که دارای ارزش غذایی بالایی میباشند. در این بررسی 13 رقم و ژنوتیپ برتر گردو شامل 'چندلر'، 'سر'، 'وینا'، 'لارا'، 'پدرو'، 'دماوند'، 'جمال'، 'RDM'، B21، K72، Z53، Z60 و Z67 طی سال 1391 برداشت شدند و پس از خشک کردن گردوها چندین خصوصیت پومولوژیکی و ترکیب اسیدهای چرب آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین وزن میوه و مغز در ژنوتیپهای مورد بررسی به ترتیب بین 20/16-60/7 و 7/8-8/3 گرم متغیر بود. همچنین، میزان روغن در ارقام مختلف بین 4/54 تا 1/72 درصد متغیر بود. علاوه بر این بیش از 90 درصد اسیدهای چرب گردو را اسیدهای چرب غیر اشباع (UFA) تشکیل می دهند. اسید چرب غالب لینولئیک اسید (3/67-7/45 درصد) بود و سایر اسیدهای چرب موجود اولئیک (2/34-3/18 درصد)، لینولنیک (0/14-1/3 درصد)، پالمتیک (5/8-3/6 درصد) و استئاریک اسید (3/4-8/2 درصد) بودند. پروتئین مغز میوه ارقام مختلف مورد آزمایش نیز بین 6/12 تا 6/19 درصد متغیر بود. نتایج این پژوهش نشان داد که، ژنوتیپهای B21 و 'RDM' به ترتیب بالاترین درصد مغز و روغن را دارا بودند و بیشترین درصد پروتئین برای رقم 'جمال' به دست آمد. همچنین ژنوتیپهای Z53 و Z60 و رقم 'چندلر' درصد بالایی از اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA) داشتند و در رقم 'جمال' و ژنوتیپهای Z67، Z53 و K72 بالاترین نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع (UFA/SFA) مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of some pomological characteristics and fatty acids composition of thirteen walnut cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
Persian walnut (Juglan regia L.) not only in Iran, but also in all over the world is known as an important horticultural crop. Walnut kernels are rich source of functional compounds with a high nutritional value. In the present study, thirteen cultivars and superior genotypes of walnut, include 'Chandler', 'Lara', 'Vina', 'Pedro', 'Ser', 'Damavand', 'Jamal', 'RDM', B21, K72, Z53, Z60, Z67 were harvested during 2013. Several pomological characteristics and fatty acid profiles of walnuts were analyzed after drying. Average weight of fruit and kernels are varied between 7.6-16.20g and 3.8-8.7g, respectively in different cultivars. The oil contents were varied from 54.4 to 72.1 percent. The results showed that the unsaturated fatty acid (UFA) compounds are prevalent in walnut oils by more than 90 percent of total fatty acids. Linoleic acid was the major fatty acid reaching the maximum value of 67.3 percent (cv. Z60) followed by oleic (18.3-34.2), linolenic (3.1-14.0 percent), palmitic (6.3-8.5 percent) and stearic (2.8-4.3 percent) acids, respectively. The protein content ranged from 12.6 to 19.6 percent. The highest amounts of kernel and oil percentages were detected in B21 and 'RDM' respectively. Also, the highest amount of protein percentage was reported for 'Jamal'. Also, high rates of poly unsaturated fatty acids (PUFA) were shown in Z53, Z60 and 'Chandler'. Moreover, the highest amounts of UFA to saturated fatty acids (SFA) were detected in 'Jamal', Z67, Z53 and K72.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نوید یزدانی |
استادیار، گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
شهناز حمیدی |
کارشناس ارشد تولیدات گیاهی، گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
کرامت الله رضایی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، ردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
کورش وحدتی |
استاد، گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علیرضا رحمانیان حقیقی | rahmanian haghighi
کارشناس ارشد علوم باغبانی، ایستگاه تحقیقات گردوی تویسرکان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان، تویسرکان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_60390_67831052e254db78480cb229f14ae2e8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات