این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۳۱-۳۹

عنوان فارسی نقش عوامل تغذیه ای و گوارشی در میزان رنگزایی کاروتنوئیدها در آبزیان
چکیده فارسی مقاله محصولات آبزی پروری با کیفیت بایستی شرایط متعددی راداشته باشندتاازطرف مصرف کنندگان مقبولیت پیدا کنند. از جمله این شرایط رنگ مناسب است. در ماهیان رنگ نقشی فراتر از جنبه های ظاهری و زیبایی دارد، مصرف کنندگان رنگ طبیعی را مقارن با سلامتی و کیفیت بالای محصول می دانند. در ماهیان زینتی نیز رنگ پوست یک عامل مؤثر بر قیمت بازاری ماهی می باشد و نقش مهمی در تخمین ارزش کلی آن ایفا می‌کند. در شاخه حیوانات، کاروتنوئیدها بعد از ملانین ها رایج ترین رنگدانه ها هستند. ماهیان مانند سایر جانوران قادر به سنتز خود به خودی کاروتنوئیدها نیستند و بر منابع خوراکی خود برای دستیابی به رنگدانه ها تکیه دارند تا رنگ خود را حفظ کنند. رنگ درخشان و طبیعی آبزیان تحت شرایط پرورشی و اسارت از بین می رود. در پرورش ماهیان خوراکی یا ماهیان زینتی که تغذیه ماهیان با خوراک های فرموله انجام می شود رنگدانه های مورد نیاز به جیره های غذایی اضافه می شوند. از طرف دیگر تغییر رنگ یک فرآیند پرهزینه در پرورش آبزیان محسوب می گردد و باید در طول چرخۀ تولید صورت پذیرد از اینرو شناخت عوامل موثر بر رنگزایی رنگدانه های کاروتنوئید ضرورت دارد. عوامل اصلی که بر تثبیت کاروتنوئیدها اثر می گذارند عبارتند از: جیره غذایی، هضم کاروتنوئیدها، جانور و محیط. در بعد تغذیه ای و گوارشی این عوامل شامل میزان غذا، ترکیبات جیره غذایی، ماتریکس ماده مغذی حاوی رنگدانه، زمان غذادهی، وعده های غذایی، دستگاه گوارش و فرآیندهای متابولیسمی که هر کدام اثرات متفاوتی در میزان رنگزایی کاروتنوئیدها نشان دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبزیان، کاروتنوئید ها، رنگزایی،

عنوان انگلیسی Roles of feed and digestive factors on pigmentation of carotenoids in fishes
چکیده انگلیسی مقاله Quality Productions of aquaculture have various status for accept between people. Color is a factor in relation of quality. Color is sign of beauty, high quality and health of fish production. Consumers trust natural color of fishes signify of health. Also, color in ornamental fish is a very effective factor on price. Carotenoids have maximum scale between animals after melanines pigments. Fishes do not possess the ability to synthesize carotenoids and to supply these pigments by feed same all vertebrates. Natural and shine color of fishes pale in confined environment. In aquaculture the required pigments to add on diet. In culture condition to supply color for fishes is very expensive therefore to know effective factors on pigmentation is very important. Principle factors effects in retention of carotenoids in fishes contain feed, digestive, species and environment. In relation of feed and digestion these factors involve diet, nutrient contain of pigment, feeding time, feeding frequency, digestive tract and metabolic process that different effect have 0n pigmentation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله fishes, carotenoids, pigmentation

نویسندگان مقاله احمد اسلامی فر |
دانش آموخته کارشناسی ارشد


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_3814_3764fa60f93e6aa820bf8880f44dce86.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-495988.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات