این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۵۱-۵۷
عنوان فارسی
اثر تورین بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و ایمنی غیراختصاصی سرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)
چکیده فارسی مقاله
منابع پروتئین گیاهی دارای مقادیر اندکی تورین هستند؛ لذا استفاده از آنها در جیره ماهی باعث کمبود تورین برای ماهی میشود. در این تحقیق، اثر سطوح مختلف تورین جیره بر پاسخ ایمنی خونی و آنزیمهای آنتی اکسیدانی سرمی در تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان آزمایشی به مدت 45 روز با جیرههای حاوی سطوح مختلف تورین (صفر، 25/0، 5/0، 8/0، 2/1 و 6/1 درصد) تغذیه شدند. پس از یک ماه، از همه تیمارها خونگیری شد و غلظت ایمونوگلبولین کل و فعالیت لیزوزیم، کمپلمان، سوپرکسید دیسموتاز و کاتالاز در سرم اندازهگیری گردید. افزایش تورین جیره باعث کاهش غلظت ایمونوگلبولین کل و فعالیت لیزوزیم و کمپلمان شد. همچنین، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و آسپارتات ترنس آمیناز سرم در گروه 25/0 درصد تورین از سایر تیمارها کمتر بود. فعالیت آلکالین فسفاتاز سرمی در تیمار شاهد و 25/0 درصد تورین مشابه و به طور معنیداری بالاتر از سایر تیمارها بود. در نهایت میتوان گفت که افزودن تورین به میزان 25/0-6/1 درصد به جیره تاس ماهی ایرانی باعث کاهش سطح ایمنی ماهی شد. همچنین، میزان تورین 6/1-5/0 درصد برای قره برون بالاست و باعث کاهش ایمنی و استرس اکسیداتیو شد. میزان 25/0 درصد تورین در جیره ماهی تاس ماهی ایرانی باعث کاهش استرس اکسیداتیو شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قره برون، اسید آمینه، فیزیولوژی، خون،
عنوان انگلیسی
Effect of taurine on antioxidant enzymes’ activity and serum non-specific immune status in Persian sturgeon (Acipenser persicus)
چکیده انگلیسی مقاله
Plant protein resources contain low amount of taurine; thus, their inclusion in fish diet causes taurine shortage for the fish. In the present study, the effect of dietary taurine was investigated on humoral immune response and antioxidant enzymes' activity in Persian sturgeon (Acipenser persicus). The fish were fed diets containing different taurine levels (control, 0.25, 0.5, 0.8 1.2 and 1.6 %) for 45 days. Thereafter, blood samples were collected from the fish to determine serum total immunoglobulin level and the activity of lysozyme, complement, superoxide dismutase and catalase were determined. Increase in dietary taurine resulted in a significant decrease in total immunoglobulins, lysozyme and complement. Also, enzymatic activity of serum superoxide dismutase and catalase in 0.25% taurine treatment was significantly lower than the other treatments. Overall, it is concluded that supplementation of Persian sturgeon diet with 0.25-1.6 % taurine suppressed the fish immune function. Also, 0.5-1.6 % taurine is high for Persian sturgeon causing immunosuppression and oxidative stress. 0.25% taurine in Persian sturgeon diet suppressed oxidative stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Persian sturgeon, amino acid, physiology, blood
نویسندگان مقاله
سید مرتضی حسینی | seyed morteza
عضو هیئت علمی. مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان
سید عباس حسینی | seyed abbas
دانشگاه گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_3816_b08d1dc9bb598c6d90696bacad4b8c15.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-495990.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات