این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۶۱-۷۳
عنوان فارسی
استخراج ترکیبات زیستفعال از محصولات جانبی حاصل از فرآوری آبزیان
چکیده فارسی مقاله
چکیده موجودات دریایی به عنوان یک منبع با ارزش از مواد غذایی و ترکیبات کارکردی شناخته میشوند. از طرفی سالانه مقادیر زیادی از مواد زائد کم ارزش، درکارخانجات فرآوری غذاهای دریایی تولید میشوند. در نتیجه، محققان تعدادی از ترکیبات زیست فعال از جمله پپتیدهای زیست فعال، کلاژن و ژلاتین، الیگوساکاریدها، اسیدهای چرب، آنزیم ها، کلسیم، مواد محلول در آب، و پلیمرهای زیستی را از مواد دور ریختنی و باقی ماندههای مواد خام شناسایی کردند. پپتیدهای زیستفعال مشتق شده از ضایعات ماهی می-تواند به عنوان ضدفشارخون، ضداکسیدان، ضدانعقادخون، و ترکیبات ضدمیکروبی در غذاهای کارکردی یا مواد غذایی و دارویی با توجه به پتانسیل درمانی آنها در درمان یا پیشگیری از بیماریها استفاده شوند. دراین راستا، در حال حاضرکلاژن و ژلاتین در زمینههای مختلف از جمله صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، و زیست پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین کیتین، کیتوسان و مشتقاتشان دارای پلی ساکاریدهای بیولوژیکی فعال میباشند. از این رو، ضایعات غذاهای دریایی، منابع طبیعی ارزشمندی هستند که محدوده وسیعی از ویژگیهای کارکردی را نشان میدهند و از این رو مواد بالقوهای برای صنایع پزشکی، زیستی و غذا- دارو میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Derivation BioActive Compounds From Seafood Processing By-Products
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Marine organisms represent a valuable source of nutraceuticals and functional compounds. On the other hand, large amount of underutilized by-products are generated from the seafood processing plants annually. Consequently, researchers have identified a number of bioactive compounds including bioactive peptides, collagen and gelatin, oligosaccharides, fatty acids, enzymes, calcium, water-soluble minerals, and biopolymers. Bioactive peptides derived from fish waste can be used as antihypertensive, antioxidative, anticoagulant, and antimicrobial components in functional foods or nutraceuticals and pharmaceuticals due to their therapeutic potential in the treatment or prevention of disease. In this regard, collagen and gelatin are currently used in diverse fields including food, cosmetic, and biomedical industries. Also, chitin, chitosan, and their derivatives possess biologically active polysaccharides and hence they are potential agents for many applications. Hence, seafood by-products are valuable natural resources that show range of functionalities and hence potential materials for biomedical and nutraceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا نحوی |
تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
سید فخرالدین حسینی | sayed fakhroddin
تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مژگان زندی |
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_3809_57d6296372719a1c0c49e4a94fb21444.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-495997.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات