این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی جدا سازی و شناسائی مخمر بومی تولید کننده اسید سیتریک بالا برای استفاده در صنایع
چکیده فارسی مقاله اسید سیتریک یکی از محصولات صنعتی است که در صنایع غذایی، داروسازی، آرایشی و شیمیایی کاربرد فراوان دارد. اگر چه تا سال 1965 آسپرژیلوس نایجر تنها سویه تولید کننده اسید سیتریک بود اما از آن زمان مشخص شد، مخمرها نیز کاندید مناسبی برای تولید اسید سیتریک هستند، زیرا مخمر¬ها بر روی انواع سوبستراهای ارزان¬ قیمت و قابل دسترس از جمله هیدروکربن¬ها و ترکیبات نفتی رشد می کنند و حساسیت کمی به یون¬های فلزات موجود در مواد اولیه خام دارند. در این تحقیق مخمر¬های تولید کننده اسید سیتریک جداسازی شدند. بعد از نمونه گیری از صنایع غذایی مختلف همچون گوشت و لبنیات و ... از کارخانجات اصفهان، جداسازی بیش از 340 سویه مخمر بر روی محیط¬های اختصاصی صورت گرفت و پس از غربالگری اولیه در نهایت 12 سویه انتخاب شدند. در محیط تولید اسید سیتریک میزان تولید با روش رنگ سنجی و با استفاده از کیت، طی 192 ساعت بررسی شد. یکی از سویه های جدا شده از گوشت مرغ با تولید 5/55 گرم در لیتر بعد از 144 ساعت از زمان تلقیح بیشترین بازده تولید را داشت که از بهترین سویه¬های وحشی شناخته شده تا به امروز برای تولید اسید سیتریک است. با بررسی تست¬های بیوشیمیایی و مولکولی این مخمر یک سویه از مخمر یاروویا لیپولیتیکا شناسایی شد و دربانک ژنی با شماره HM011048 به ثبت رسید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مخمر، اسید سیتریک، جداسازی، شناسایی، Yarrowia lipolytica،

عنوان انگلیسی Discovery of citric acid producing yeasts to use in industry
چکیده انگلیسی مقاله Citric acid is one of the industrial products with extensive applications which are used in the food, pharmaceutical, cosmetics and chemical industries. Although to 1965 Aspergillus niger was single strain to production of citric acid but yeasts are good candidate for citric acid production because growth on cheap and disposal substrates such as hydrocarbon and oils, low sensitive to trace elements in raw material. In this study, citric acid producing yeasts were isolated. Among 340 isolated yeast strains from dairy, meat and food products from Isfahan factories on screening media. 12 strains cultivated in citric acid production medium have been chosen for further study. Production of citric acid was determined by colorimetric method and Megazyme kit during 192 hours. One of the isolated yeasts with 55.5 g/g citric acid production along 144 hours after inoculation had the best yield. Biochemical and molecular tests showed that this strain belonged to the species Yarrowia lipolytica, molecular tests confirmed by sequencing; therefore it was named as Y. lipolytica M7 with accession number HM011048 in Genbank..
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم السادات میرباقری | maryam sadat
سپاهان شهر-خوارزمی4- معلم-معراج-دی-پلاک54

ایرج نحوی |
دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی- بخش میکروبیولوژی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

گیتی امتیازی |
دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی-بخش میکروبیولوژی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

فرشاد درویشی |
دانشگاه اصفهان-کروه زیست شناسی- بخش میکروبیولوژی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/article_3314_cef903cc01a712528d98eaad2f605c31.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-501072.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات