این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۴۵-۵۱
عنوان فارسی
بررسی اثر مارگارین پردازش شده بر میزان نشانه های استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی نر جوان
چکیده فارسی مقاله
استرس اکسیداتیو مشکل عمده قرن و منشاء ظهور بیماری های گوناگون از کاتاراکت تا سرطان است. استرس اکسیداتیو زمانی ایجاد می شود که میزان رادیکالهای آزاد در بدن از میزان آنتی اکسیدانها بیشتر باشد. مطالعات بر این موضوع دلالت دارند که مارگارین، بدلیل داشتن اسیدهای چرب ترانس مولد رادیکالهای آزاد بوده و در افزایش مارکرهای استرس اکسیداتیو موثر است. اما مطالعات دیگر با تاکید بر وجود افزاینده-های آنتی اکسیدان، مانند آلفا و بتا کاروتن، ویتامین C ،D و بویژه ویتامین E به مارگارین، نشان داده اند که مصرف مارگارین در حذف رادیکالهای آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو موثر است. گزارشات متناقض، ما را بر آن داشت که اثرات مارگارین را بر استرس اکسیداتیو بررسی نماییم. بدین منظور دو گروه کنترل و آزمایش هر یک شامل ده موش نر از نژاد ویستار بمدت 4 ماه بترتیب با غذای استاندارد و غذای استاندارد همراه با 15 درصد مارگارین تغذیه شدند و اثرات آن توسط سنجش ظرفیت آنتی اکسیدانهای تام پلاسما، میزان پراکسیدسیون لیپیدی و میزان گروههای تیول پروتئین های پلاسما ارزیابی شد. نتایج نشان می دهد که ظرفیت آنتی آکسیدانهای تام پلاسما (05/0> P) و میزان گروههای تیول پروتئین های پلاسما در موشهای تغذیه شده با مارگارین بیشتر از موشهای کنترل است، همچنین میزان پراکسیداسیون لیپیدی در موشهای دریافت کننده مارگارین کمتر از گروه کنترل است. نتایج فوق بیانگر تاثیر مثبت مارگارین بر کاهش مارکرهای استرس اکسیداتیو است و بنظر می رسد که تقویت سیستم آنتی اکسیدانی با مصرف مارگارین غنی شده در کاهش آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد موثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مارگارین، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدان، موشهای صحرایی،
عنوان انگلیسی
Effect of Processed Margarine on markers of oxidative stress in young male rats
چکیده انگلیسی مقاله
Oxidative Stress is fast becoming the nutritional and medical buzzword for the 21st century, and imPlicated in a growing list of diseases, from cataract to cancer. Oxidative stress occurs when the amount of free radicals in the body exceeds its pool of available antioxidants. Some researches indicate that margarine contain Trans fatty acids as major sources of dietrary free radicals and oxidative Stress. But other researches has been shown that because of supplementation of mairganie with some antioxidant such as alpha-carotene, beta-carotene, vitamin C and specially vitamin E, significantly decreased free radicals and oxidative stress and increased the levels of the supplied antioxidants in plasma. In this study, we examined the effect of The use fortified margarine on oxidative stress markers in young male, rats. To evaluate the margarine effect, 20 wistar rats were divided into 2 groups and selected as control and marganine groups. In second groups margarine were added to their chow as 15% (w/w). After 4 months blood samples were obtained, Then plasma levels of antioxidant, lipid peroxidation and thiol group of its, has been measured. This experiment showed that margarine intake has a positive effect on markers of oxidative stress, and consumption of antioxidant supplied in a full-fat margarine and consumed as a part of normal diet, effectively increases the blood levels of antioxidant and eliminats of free radicals.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
margarine, oxidative stress, anti oxidan, Rat
نویسندگان مقاله
زهرا سالمی |
اراک-سردشت-دانشکده پزشکی-بال سبز -طبقه همکف -
نشانی اینترنتی
http://biot.modares.ac.ir/article_3305_4ae3ae0194f99278ed078bfd5a647a24.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-501077.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات