این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
اصول بهداشت روانی
، جلد ۱۸، شماره ویژه نامه سومین کنفرانس بینالمللی روانشناسی و علوم تربیتی، صفحات ۳۶۵-۳۷۳
عنوان فارسی
بررسی رابطه الگوی غذایی و افسردگی در بزرگسالان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: افسردگی، نوعی اختلال شایع روانی است که تغذیه در بروز، پیشگیری و درمان آن نقش دارد. در مطالعات گذشته بین افسردگی و دریافت برخی مواد مغذی و غذاها رابطه پیدا شد ولی نتایج متناقض بودندکه علت این تناقضات، نادیده گرفتن الگوی رژیم غذایی افراد میباشد. هدف از انجام این مطالعه مروری تعیین رابطه الگوی غذایی و افسردگی میباشد. روشکار: با به کار بردن کلید واژههای(depression OR anxiety) AND (diet OR nutrition OR food) AND (pattern OR habit OR behavior) در بانکهای اطلاعاتی(SID, Science Direct, PubMed , Scopus Elsevier) تعداد 352 مقاله به دست آمد. پس از حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط، تعداد 19 مقاله با متن کامل که در بازه زمانی بین سالهای 2009-2015 منتشر شده بودند، به مطالعه ورود پیداکردند. یافتهها: از کل مطالعات یافت شده 4 مطالعه مقطعی، 11 مطالعه کوهورت، 3 مطالعه مورد-شاهدی بودند. در تمام این مطالعات الگوی غذایی با پرسشنامه بسامد خوراک، یاد آمد 24 ساعته، ثبت غذایی و افسردگی توسط پرسشنامه معتبرCES-D و یا تشخیص پزشک مورد سنجش قرار گرفته شده بود. در کل دو نوع الگوی غذایی شناسایی شد: الگوی غذایی سالم و الگوی غذایی ناسالم. الگوی رژیم سالم به طور معنی داری با کاهش خطر افسردگی همراه است در حالی که بین الگوی غذای ناسالم و افسردگی ارتباطی دیده نشد. نتیجهگیری: بنا بر نتایج، دریافت بالای میوه، سبزی، ماهی و غلات کامل ممکن است با کاهش خطر افسردگی همراه باشد. اگر چه به نظر میرسد انجام مطالعات دقیقتر و بیشتری برای تایید این یافتهها نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوهای غذایی، بیماری افسردگی، گروههای غذایی،
عنوان انگلیسی
The study of the relationship between diet and depression in adults
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Depression is a kind of common mental disorder and nutrition has a role in its prevention and treatment. In previous studies, a relationship was found between depression and intake of some nutrients and food but the results were contradictory and the reason of these contradictions was ignoring the diet. The purpose of this review study is to determine the relationship between the diet and depression. Materials and Methods: By using the keywords (depression OR anxiety) AND (diet OR nutrition OR food) AND (pattern OR habit OR behavior in databases of (SID, Science Direct, PubMed, Scopus Elsevier). the number of 352 articles were obtained. After removing the repeated and unrelated articles, 19 articles that were published in the time period of 2009-2015 entered the study. Results: From the all found studies, 4 studies were cross-sectional, 11 studies were cohort and 3 studies were case- control. In all these studies, diet was tested by food frequency questionnaire, 24 hour recall and food record. Also, depression was tested by CES-D (Centre For Epidemiologic Depression Scale) or diagnosis of doctors. In general, 2 types of diet were identified: healthy diet and unhealthy diet. Healthy diet is significantly associated with the reduction of depression while there was no relationship between unhealthy diet and depression. Conclusion: The findings suggest that the receiving lots of fruit, vegetable, fish and cereal maybe associated with the reduction of depression. Although it seems that more accurate control and cohort studies are needed to confirm these findings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Depression, Diets, Food groups
نویسندگان مقاله
عطیه السادات حسینی | atiyeh sadat husseini
ms.c. in nutrition sciences and diet therapy, shahid beheshti medical sciences university, tehran, iran
کارشناسی ارشد علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
سید مصطفی جلالی | seyyed mostafa jalali
ms.c. in nutrition sciences and diet therapy, shahid beheshti medical sciences university, tehran, iran
کارشناسی ارشد علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jfmh.mums.ac.ir/article_7712.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
3
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات