این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۸، شماره ۴، صفحات ۴۶۷-۴۷۴
عنوان فارسی
استفاده از میکروسکوپ نوری اپی فلورسانس (EFLM) برای ارزیابی فعالیت مخمر نانوایی (ساکارومایسس سرویسیا) و مقایسه آن با روشهای متداول
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه از میکروسکوپ نوری اپی فلورسانس (EFLM) برای مشاهده زندهمانی مخمر نانوایی و ارزیابی فعالیت آن استفاده شد. فعالیت تخمیری سه نوع مخمر تجارتی (A-C) با روش EFLM و آزمونهای گازوگرافی، میکروبی و پخت نان مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. رنگ آمیزی مزدوج و همزمان سوسپانسیونهای مخمری در روش EFLM، سلولهای زنده را با رنگ سبز و سلولهای مرده را با رنگ قرمز مشخص کرد. مخمر A با بیشترین تعداد سلول سبز رنگ (178 سلول شمارش شده در تصویر میکروسکپی) در رتبه نخست و مخمر C با کمترین تعداد ( سلول شمارش شده) در رتبه آخر زندهمانی قرار گرفت. در آزمون میکروبی تعداد واحدهای تشکیل دهنده کلنی در مخمر A بیشترین (cfu/mg×) و در مخمر C کمترین (cfu/mg×) بود. در روش گازوگرافی مخمر A بیشترین (ml CO2/3h ) و مخمر C کمترین (ml CO2/3h 40) مقدار گاز را تولید کرد. در آزمون پخت، مخمر A بیشترین حجم (cm3 ) و مخمر C کمترین حجم (cm3 ) نان را نشان داد. نتایج نشان دادند که ارتباط مثبتی بین تعداد مخمرهای سبز مشاهده شده در آزمون EFLM، مخمرهای زنده در آزمون میکروبی، مقدار گاز تولید شده در آزمون گازوگرافی و بالاخره حجم نان وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparing the efficiency of Epi-Fleuorocence Light Microscopy in investigating activity of bakey yeat (Saccharomyces cerevisiae) with conventional methods
چکیده انگلیسی مقاله
Activity of three types of commercial bakery yeasts encoded as A-C was investigated by EFLM technique and compared to those of conventional methods such as Gasograph, microbial incubation and breadmaking. Double staining of yeast suspensions with FDA and Evance Blue in EFLM revealed green and red colors for live and dead yeast cells, respectively. Yeast A with the highest number of green (alive) cells (178 counted cells per microscopic image) and yeast B with the lowest number of surviving cells (102 counted cells) achieved the most and the least survival ranks, respectively. The most and least colony forming units (CFU) was obtained for yeast A (15×1010 cfu/mg) and C (12×1010 cfu/mg), respectively in microbial tests. In Gasography method, yeasts A and C produced the highest (163 mL CO2/3h) and lowest (140 mL CO2/3h) gas volumes, respectively. Similarly, in breadmaking tests the highest (132 cm3) and lowest (108 cm3) loaf volumes corresponded to yeasts A and C, respectively. Results indicated that there is a positive correlation between green yeast cells in EFLM, live yeasts in microbial test and the amount of gas produced in gasography analysis, and finally the loaf volume.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیدهادی پیغمبردوست | seyed hadi
استاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
زهرا کسایی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
محمدرضا دادپور | mohammad reza
دانشیار ارگانوژنز و مورفوژنز گیاهی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
میر حسن موسوی | mir hasan
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
عارف اولادغفاری | olad ghaffari
عضو هیأت علمی پژوهشگاه ملی استاندارد، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کرج
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_63812_e1518c24eecb62ac1b1bd980afc6a85b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-506427.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات