این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۸، شماره ۴، صفحات ۴۹۱-۵۰۳
عنوان فارسی
تخمین تازگی گوشت مرغ مبتنی بر تکنیکهای پردازش تصویر و هوش مصنوعی
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر روشهای نوین نظیر پردازش تصویر و هوش مصنوعی برای ارزیابی سریع، غیر مخرب و آنلاین تازگی گوشت مرغ بکار گرفته شده است. پس از تهیه تصاویر گوشت مرغ و عملیات پیش پردازش، تصاویر به کانالهای رنگی مختلف منتقل و ویژگیهای آماری بافت تصاویر استخراج گردید. عملیات انتخاب ویژگی با ترکیب دو روش الگوریتم ازدحام ذرات و طبقهبند شبکههای عصبی مصنوعی به منظور کاهش حجم محاسبات و ارتقای شاخصهای طبقهبندی انجام شد. با توجه به تعداد ویژگیهای منتخب، تعداد نرونهای موجود در لایه ورودی 22 عدد به دست آمد و تعداد نرونهای موجود در لایه خروجی براساس طبقهبندی تصاویر به صورت 5 کلاس؛ روز اول، روز دوم،...و روز پنجم، 5 عدد تعیین شد. در نهایت ساختار 5-8-22 به عنوان ساختار بهینه طبقهبند مورد نظر حاصل شد. به منظور ارزیابی عملکرد طبقهبند جهت تخمین تازگی گوشت مرغ، شاخصهای آماری نظیر دقت، صحت، حساسیت، اختصاصی بودن و سطح زیر منحنی محاسبه شدند که مقادیر این شاخصها برای طبقهبندی بر اساس ویژگیهای منتخب به ترتیب برابر 92، 02/80، 68/80، 89/94 و83/87 درصد میباشند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد که سامانه پیشنهادی توانایی تشخیص میزان تازگی گوشت مرغ با دقت مناسب را دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Estimate freshness of chicken meat using image processing and artificial intelligent techniques
چکیده انگلیسی مقاله
In the current study, new methods such as image processing and artificial intelligence have been used for the fast, easy and non-destructive evaluation of chicken meat freshness. After image acquisitions and pre-processing operations, the images were transferred to different color spaces and the statistical texture features of images were extracted. The feature selection operation was performed by combining particle swarm optimization (PSO) and artificial neural networks (ANNs) classifier to reduce the amount of calculations and improve the classification indicators. According to the number of selected features, the number of existing neurons in input layer were obtained 22 and the number of existing neurons in output layer were determined 5, according to classify the images as 5 classes. In the purpose of the classifier assessment operation to estimate the freshness of chicken meat, the statistical indicators such as precision, accuracy, sensitivity, specificity and area under the curve were calculated, which the values of these indicators for classification based on the selected features are 92, 80.02, 80.68, 94.89 and 87.83 percent, respectively. The obtained results of this study indicates that suggested system has the ability to diagnosis the chicken meat freshness with suitable accuracy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امین طاهری گراوند |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
سودابه فتاحی |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه لرستان، خرم آباد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
فیض اله شهبازی |
دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_63814_02827891d32dcd8bae23699048bac970.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-506429.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات