این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
اصول بهداشت روانی
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۸۲-۸۷
عنوان فارسی
تورش توجه در افراد دارای رژیم غذایی و افراد عادی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: چاقی یکی از بیماریهای زندگی مدرن و صنعتی است که با افزایش رفاه جامعه رو به فزونی است. عوامل شناختی (سوگیری توجه) نقش اساسی در شکست افراد رژیمگیرنده ایفا میکند. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تورش توجه نسبت به محرکهای مرتبط با خوراکیهای پرکالری در مقایسه با خوراکیهای کمکالری حتی به صورت زیر آستانهای بر عملکرد افراد رژیمی در تکالیف شناختی و اثر تداخل است. روشکار: این پژوهش علی-مقایسهای در سال 1390 در کلینیک بیمارستانهای قائم و امام رضا (ع) و کلینیک دانشکدهی روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد و شرکتکنندهها (50-20 سال) شامل افراد رژیمگیرنده (30 نفر) و افراد عادی (30 نفر) بودند که با نمونهگیری در دسترس، انتخاب و در دو گروه رژیمی و غیر رژیمی جای داده شدند. نسبت هر دو جنس در هر دو گروه یکسان بود. برای سنجش سوگیری توجه از آزمون استروپ ترکیبی (زیر آستانهای) استفاده شد و برای هر شرکتکننده، دو نسخهی تصویری و واژگانی استروپ اجرا شد. نتایج با استفاده از نسخهی 19 نرمافزار SPSS انجام گرفت. به منظور بررسی تفاوت میانگینهای دو گروه از آزمون تی مستقل و برای اثر تداخل محرکها از MANOVA استفاده شد. یافتهها: نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معنیداری بین میانگینهای نمرات تداخل تصاویر کمکالری (28/0=P) و تصاویر پرکالری (57/0=P)، نام خوراکیهای کمکالری (307/0=P) و نام خوراکیهای پرکالری (202/0=P) به صورت زیرآستانهای بین دو گروه وجود ندارد. نتیجهگیری: به نظر میرسد زیرآستانهای بودن محرکهای خورد و خوراک (تصاویر و نام خوراکیها) باعث تورش توجه افراد رژیمی در مقایسه با افراد غیر رژیمی نمیشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استروپ ترکیبی، تورش، توجه، چاقی، رژیم غذایی،
عنوان انگلیسی
Attentional bias in dieters and non-dieters
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Obesity is one of the diseases in modern and industrial life which is increasing with the rise of social facilities. Considering the previous studies, cognitive factors (attentional bias) play major role in the failure of dieting people. The present study investigates the subliminal attentional bias in dieters compared to nondieters. Materials and Methods: This causal-comparative study conducted clinics of Ghaem and Imam Reza hospitals and the clinic of faculty of Education Sciences and Psychology of Ferdowsi University of Mashhad in 2011. Participants were dieters (n=30) and nondieters (n=30) in which the ratio of genders are the same. Individuals, between 20 to 50 years old, were categorized into two groups of dieters and nondieters. To measure the attentional bias, the combine Stroop test was done and for each participant, two versions of pictorial and lexical stroop test were used. Data analyzed by MANCOVA and SPSS software version 20. Results: The results showed that there are not any significant differences between the interference mean scores of low-calorie (P=0.28)/high-calorie (P=0.57) food images and the low-calorie (P=0.307)/high-calorie (P=0.202) food names in the two groups. Conclusion: It seems that subliminal food stimuli may not cause attentional bias in dieters in comparison with non-dieters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Attention, Bias, Combine Stroop, Diet, obesity
نویسندگان مقاله
فهیمه قویدل ریزه | fahimeh ghavidel rize
ma. in clinical psychology, faculty of education sciences and psychology, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
جواد صالحی فدردی | javad salehi fadardi
associate professor of psychology, faculty of education sciences and psychology, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
دانشیار روان شناسی، دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://jfmh.mums.ac.ir/article_6573.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات