این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۵، صفحات ۲۷۶-۲۶۷
عنوان فارسی
بررسی اثر تیمار میدان الکتریکی پالسی (PEF) بر کیفیت شربت خام استخراج شده از چغندر قند
چکیده فارسی مقاله
چکیده روش متداول استخراج قند از چغندر در دمای بالا (73-70 درجه سانتیگراد ) و مدت طولانی (70 دقیقه) انجام میگیرد، که موجب حضور مقدار زیادی از ترکیبات ناخالص (مانند پکتینها و ملانوئیدینها) در شربت بدست آمده و مصرف بالای آب و انرژی میشود. در پژوهش حاضر، استخراج از خلالهای چغندر قند که تحت پیش تیمار در میدان الکتریکی پالسی قرار گرفتند، بررسی شد. پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی در شدت میدان الکتریکی 5/1 کیلو ولت بر سانتیمتر و تعداد پالس 20 عدد اعمال گردید. دمای استخراج در محدوده 20 تا 73 درجه سانتیگراد بود. کیفیت شربت خام استخراج شده توسط تعیین میزان مواد جامد محلول ( درجه بریکس)، مقدار سوکروز، خلوص شربت، غلظت ترکیبات کلوئیدی و میزان پروتئین تعیین گردید. نتایج نشان دادند که شربت خام استخراج شده از خلالهایی که تحت تیمار میدان الکتریکی پالسی قرار گرفته و در دمای 40 درجه سانتیگراد نسبت به شربت استخراج شده در دمای 72 درجه سانتیگراد و بدون اعمال پیش تیمار، دارای خلوص بیشتر، غلظت ناخالصیهای کلوئیدی کمتر، میزان ترکیبات رنگی کمتر و میزان کدورت کمتری بودند. نتایج بدست آمده ثابت میکنند که استخراج سرد با پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی امکان تولید شربت قند با خلوص بالا را فراهم میآورد. از سوی دیگر استفاده از تیمار میدان الکتریکی پالسی روشی غیر حرارتی برای افزایش نفوذپذیری غشاء سلولی است که باعث بهبود راندمان استخراج قند از چغندر قند میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کبری رضایی |
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
مصطفی شهیدی نوقابی | shahidi noghabi
استادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
خلیل بهزاد |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
عبدالمجید مسکوکی |
استادیار گروه فرآوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_17997_e8cc6413074c711fd7eba31c16e2b857.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-514751.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات