این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۵، صفحات ۲۹۰-۲۷۷
عنوان فارسی
تأثیر افزودن پکتین بر روی ویژگی های فیزیکی شیمیایی، بافتی و حسی نان بدون گلوتن بر پایه ی ذرت
چکیده فارسی مقاله
چکیده بیماری سلیاک عدم تحمل دائمی به برخی پرولامینهای غلات میباشد و این بیماری یکی از رایجترین حساسیتهای غذایی محسوب میگردد. تنها معالجه مؤثر این بیماران، رژیم غذایی بدون گلوتن میباشد. نانهای بدون گلوتن به ترکیبات پلیمری و هیدروکلوئیدها نیاز دارند تا ویژگیهای ویسکوالاستیک گلوتن را به منظور ایجاد ساختار مطلوب و نگهداری گاز، تأمین نمایند. در این پژوهش تأثیر صمغ پکتین در سه سطح (1، 2 و 3 درصد) و ترکیب پکتین-کتیرا در سطح 3 درصد وزن آرد بر روی ویژگیهای فیزیکیشیمیایی، سفتی و ویژگیهای حسی نان حجیم بدون گلوتن بر پایه آرد ذرت مورد ارزیابی قرار گرفت. افزودن پکتین و افزایش سطوح آن موجب افزایش حجم مخصوص در نانهای حاوی هیدروکلوئیدها در مقایسه با نان شاهد گردید و در بین تیمارهای مورد بررسی نان حاوی 3 درصد پکتین بیشترین میزان حجم مخصوص را نشان داد. کمترین میزان افت پخت نان متعلق به نان حاوی 2 درصد پکتین میباشد که با نانهای حاوی 1 و 3 درصد پکتین غیر معنیدار بود. با افزودن پکتین میزان رطوبت در مغز نانهای حاوی پکتین در مقایسه با نان شاهد به طور معنیداری افزایش یافت. در مقایسه تیمارهای پکتین با نان شاهد در زمانهای 24 و 72 ساعت بعد از پخت مشاهده شد که افزودن و افزایش سطوح پکتین باعث افزایش غیر معنیدار در سفتی نانها شده است. همچنین نتایج نشان داد تأثیر تیمار بر ویژگیهای حسی غیر معنیدار (05/0p>) بود و افزودن نسبتهای مختلف هیدروکلوئیدها موجب بهبود پذیرش کلی در ارزیابیهای حسی گردید. در مجموع با توجه به نتایج حاصله از آزمایشات مختلف و نتایج آماری بررسی شده افزودن 2 درصد پکتین برای بالا بردن کیفیت نان بدون گلوتن توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، نان بدون گلوتن، ذرت، پکتین، سلیاک،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
المیرا عبدالعلی زاده |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)
مهدی قره خانی |
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_17998_b040523582fb73cebae2a27a70901d9d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-514752.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات