این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش آب در کشاورزی، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۳۵۵-۳۷۵

عنوان فارسی تاثیر مقدار آبیاری بر برخی از صفات زایشی ارقام زیتون در استان کرمانشاه
چکیده فارسی مقاله بررسی واکنش درختان میوه به مقدار آب مصرفی یکی از راهکارهای مهم در مدیریت آب آبیاری است. این آزمایش به منظور ارزیابی پنج رقم زیتون به مقادیرآبیاری در قالب آزمایش کرت­های خرد شده بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی از سال 1390 تا 1392 در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو در استان کرمانشاه انجام گردید. ارقام زیتون شامل کنسروالیا، مانزانیلا، سویلانا، زرد زیتون و آمفی سیس در کرت­های اصلی و مقادیرآبیاری شامل 100 درصد (شاهد)، 80% و 60 درصد نیاز­آبی درختان زیتون در کرت های فرعی قرار داده شدند. با استفاده از نرم افزار محاسب تبخیر و تعرق (calculatorETo) و آمار روزانه هواشناسی، میزان تبخیر و تعرق بالقوه طی این مدت بطور متوسط 8/8­115 میلی متر در سال برآورد گردید. حجم آب مورد نیاز درختان در تیمار 100 درصد نیاز آبی 1/5828 متر مکعب در هکتار تعیین گردید. نتایج این تحقیق نشان داد؛ که تاثیرمقادیرآبیاری بر برخی از صفات زایشی از جمله عملکرد میوه، وزن میوه و گوشت معنی­دار بود. بیشترین عملکرد در تیمارهای 80% و 100 درصد نیاز آبی در رقم کنسروالیا به ترتیب با 17745 و 17106 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. اثر مقادیر آبیاری در میزان درصد روغن در ارقام مختلف از نظر آماری معنی­دار نبود. ارقام از نظر صفات مورد بررسی تنوع زیادی داشتند؛ بطوریکه در بهره وری آب آبیاری، وزن میوه و گوشت، طول و قطر میوه، وزن هسته، ماده خشک و میزان روغن دارای تفاوت معنی­داری بودند. اثر متقابل رقم و مقادیر آبیاری تنها برای صفت بهره­وری آب آبیاری معنی­دار بود. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش مقدار آبیاری بهره­وری آب آبیاری کم می­شود. بطوریکه در رقم کنسروالیا در سطح آبیاری 60 درصد کارائی بهره­وری آب آبیاری 2/4 کیلوگرم بر متر مکعب و در سطح آبیاری 100 درصد 9/2 کیلوگرم متر مکعب بود. رقم کنسروالیا با میانگین کارآیی مصرف آب برابر 64/3 کیلوگرم بر متر مکعب بیشترین بهره وری آب آبیاری را در بین ارقام دارا بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بهره‌وری آب، تبخیر و تعرق، نیاز آبی زیتون،

عنوان انگلیسی Effect of Irrigatio Amount on Some Reproductive Characteristics of Olive Varieties in Kermanshah Province
چکیده انگلیسی مقاله Evaluation of fruit trees response to water is one of the important strategies in irrigation management. Current study was conducted in order to assess the response of five olive commercial cultivars to three levels of irrigation. The study was conducted in Olive Research Station, in Dallaho Kermanshah province, for three years (2011-13). A split plot experiment based on randomized complete block design  with three replications was used to apply the treatments. The main plots included the cultivars Conservalla, Amphisis, Manznilla ,Sivillano and Zard-e- ziton, while different levels of irrigation including 100%, 80% and 60% of water requirement were assigned to sub-plot were assigned to subplots.Potential evapotranspiration was estimated as 1158.8 mm year-1 during 2011-13 using ETo calculator software and daily climatic data. Water amount for olive trees in 100% water requirement level was determined as 5828.1 cubic meters per hectare. The results of this study showed that the effects of irrigation levels on some of the reproductive traits such as fruit yield, and fruit and meat weight were significant. Highest yield was obtained in Conservalla with 80% and 100% water demand and amounted to 17745 kg ha-1 and 17106 kg ha-1,respectively. Irrigation levels had no effect on oil content of the olive cultivars. The cultivars were very diverse in terms of traits, such that there was a significant difference in irrigation water productivity, fruit and meat weight, fruit length and diameter, kernel weight, dry matter, and oil content. Interaction between cultivars and irrigation levels was significant only in the case of irrigation water productivity. The results of this research showed that with increasing irrigation levels, productivity of irrigation water decreased. In the cultivar Conservalla at irrigation level of 60%, irrigation water productivity was 4.2 kg/m3 and at irrigation level of 100%, it was 2.9 kg/m3 . Conservative cultivar with average water use efficiency of 3.64 kg/m3 had the highest irrigation water productivity among the studied cultivars.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابوالمحسن حاجی امیری | ابوالمحسن
مربی پژوهشی بخش تحقیقات علوم زراعی – باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

عباس رضایی زاد |
استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی – باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه


نشانی اینترنتی http://wra.areo.ir/article_113672_d85eb8d8b64febe084a37108b0af385c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1318/article-1318-521247.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات