این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های خاک، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۳۲۹-۳۳۸

عنوان فارسی برهمکنش میکوریزا، کود آلی و پتاسیم بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه انار (Punica granatum L.)
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثرات کاربرد میکوریزا، پتاسیم و کود دامی بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه انار، در سال 1393، پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی، با 12 تیمار در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل ترکیبی از دو سطح میکوریزا (0 و  500 گرم به ازا هر درخت)، سه سطح کود گوسفندی (0، 10 و 20 کیلوگرم برای هر درخت) و دو سطح پتاسیم (0 و 500 گرم اکسید پتاسیم به ازای هر درخت) بود. صفات اندازه­گیری شده شامل عملکرد هر درخت، مقدار اسیدیته، بریکس، کربوهیدرات‌ها و پلی فنول های میوه انار (سیناپیک اسید، گالیک اسید، کاتچیت، راتین و اسکوربیک اسید) بود. نتایج نشان داد که اثرات اصلی پتاسیم، میکوریزا و کود دامی بر کاهش اسیدیته آب میوه معنی‌دار (P< 0.01) بود. کاربرد منفرد میکوریزا و یا کود دامی عملکرد میوه، میزان کربوهیدرات و پلی‌فنل‌ها را به طور معنی‌داری افزایش داد. کاربرد پتاسیم گرچه تاثیر معنی‌داری بر افزایش بریکس، کاتچین و اسکوربیک اسید نداشت اما به طور معنی‌داری (P< 0.01) عملکرد میوه و مقدار کربوهیدرات، سیناپیک اسید، گالیک اسید، و راتین را افزایش داد. تاثیر کاربرد توأم میکوریزا، کود دامی و پتاسیم بر کلیه صفات مورد بررسی در سطح (P< 0.01) معنی‌دار بود به غیر از وزن میوه، pH، بریکس و راتین. کمترین میزان اسیدیته، بیشترین میانگین وزن 5 میوه و بالاترین مقادیر سیناپیک اسید، گالیک اسید، کاتچین، راتین و اسکوربیک اسید آب میوه از کاربرد توأم 500 گرم میکوریزا، 500 گرم پتاسیم و 20 کیلوگرم کود گوسفندی به ازا هر درخت به دست آمد. بالاترین عملکرد انار(44 کیلوگرم دردرخت) از کاربرد توأم 500 گرم میکوریزا، 10 کیلو گرم کود گوسفندی و500 گرم پتاسیم به دست آمد که در مقایسه با عملکرد تیمار شاهد، 127 درصد افزایش یافت. با توجه به یک ساله بودن آزمایش، حصول نتایج قابل اطمینان تر نیاز به بررسی بیشتر دارد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سولفات پتاسیم، کود دامی، فنولیک اسیدها، قارچ میکوریزا،

عنوان انگلیسی Combined Effects of Mycorrhiza, Organic Fertilizers, and Potassium Application on Yield and Quality of Pomegranate (Punica granatum L.) fruit
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the effects of mycorrhiza, potassium, and manure application on the yield and quality of pomegranate fruits, in 2014, an experiment were conducted in a randomized complete block design as factorial with 12 treatments and three replicates. Experimental factors included combinations of two levels of mycorrhiza (0 and 500 g.tree-1), three levels of sheep manure (0, 10, and 20 kg per tree) and two levels of potassium (0 and 500 g K2O.tree-1). The measured traits included yield per tree, contents of carbohydrate, brix, and phenolic acids (sinapic acid, gallic acid, catechin, rutin and ascorbic acid) in the pomegranate fruits. The results showed that the main effects of potassium, mycorrhizae and manure were significant (P< 0.01) in reducing the acidity of the juice. Mycorrhiza and/or manure application significantly increased the fruit yield, the amount of carbohydrates, and polyphenols. Although potassium applications had no significant effects on increasing brix, catechin and ascorbic acid, but significantly (P< 0.01) increased the fruit yield and the amount of carbohydrates, sinapic acid, gallic acid and rutine. The combined application of mycorrhiza, manure, and potassium had a significant effect (P < 0.01) on the studied factors, with the exception of fruit weight, pH, brix and ratine. The lowest acidity and highest values of sinapic acid, gallic acid, catechin, rutine and ascorbic acid in fruits juice were obtained from combined application of 500 g mycorrhiza, 500 grams of potassium and 20 kg of manure per tree. The highest yield of fruit (44 kg per tree) was obtained from the combined application of 500 g mycorrhiza, 10 kg of sheep manure and 500 g of K2O, which showed 127% increase in yield compared with the control treatment. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Manure, Mycorrhizal fungi, Phenolic acids, Potassium sulfate

نویسندگان مقاله محسن پروین |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی - واحد داراب
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی داراب (Islamic azad university of darab)

عبدالحسین ضیاییان |
دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس

منوچهر دستفال |
مربی پژوهش بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، داراب، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس


نشانی اینترنتی http://srjournal.areo.ir/article_113720_806b2bdfd32365f76b809d32fe0ef507.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-523263.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات