این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
طب مکمل
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۲۰۰۱-۲۰۱۳
عنوان فارسی
مقایسه ی تأثیر مصرف دمنوش رزماری و پودر کاکائو بر فرسودگی شغلی کارکنان صنایع شیمیایی ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: «فرسودگی شغلی» یکی از مهمترین مشکلات افراد شاغل است که میتواند معضلات دیگری را برای شاغلان ایجاد کند. هدف از این مطالعه، مقایسۀ تأثیر دمکردۀ رزماری و گیاه کاکائو بر فرسودگی شغلی کارگران است. مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که 99 نفر از کارگران واحدهای فنی در محدودۀ سنّی 20 تا 60 سال با حداقل یک سال سابقۀ کار در آن شرکت کردند. از آزمودنیها رضایتنامۀ کتبی دریافت شد. مدتزمان این تحقیق 2 ماه بود. شرکتکنندگان بهطور تصادفی به 3 گروه «کنترل، رزماری و کاکائو» تقسیم شدند. افراد گروه کنترل، هیچ مداخلهای را دریافت نکردند. در گروه رزماری به هر نفر 4 گرم برگ خشکشدۀ رزماری در 150 سیسی آب جوش داده شد. در گروه کاکائو به هر نفر 5 گرم پودر کاکائو در 150 سیسی شیر داده شد. نمرۀ فرسودگی شغلی با پرسشنامۀ فرسودگی شغلی گلدارد، قبل و بعد از مطالعه تعیین شد. از روش تی زوجی و آنالیز واریانس یکطرفه برای تجزیهوتحلیل دادهها استفاده شد. یافتهها: میانگین نمرۀ فرسودگی شغلی بین 3 گروه، به شرح گروه کاکائو 22/7±135/8، گروه رزماری 21/02±1/134 و گروه کنترل 1/9±135/23 قبل از مداخله اختلاف معناداری نداشت (0/95=p)؛ ولی بعد از مداخله در گروه کاکائو به 31/2±122/5 و در گروه رزماری به 125/5±24 رسید که در مقایسه با میانگین گروه کنترل 23/7±136/4 کمتر شده بود (4%=p)؛ این اختلاف ازنظر آماری معنادار بود. نتیجهگیری: به نظر میرسد استفاده از دمکردۀ رزماری و کاکائو طی 2 ماه اثر مطلوبی در کاهش فرسودگی شغلی کارگران داشت. پیشنهاد میشود در این زمینه مطالعات بیشتری انجام شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A comparative study of the effect of Rosmarinus Officinalis and Theobroma Cacao on occupational burnout of Iran Chemical Industry Investment company’s employees in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Burnout is one of the most important problems employees may encounter and by which many health problems arise to be dealt with by the employees and the owners in the industry. The present study intended to compare the effect of Rosmarinus Officinalis (RO) and Theobroma Cacao (Ca) on burnout in employees who work in industrial environments. Methods: A clinical trial study performed to see whether or not RO and Ca have an effect on the burnout. A number of 99 employees, aged between 20 and 60, who had worked at least 1 year in the technical wards, took part in the study. The participants randomly assigned to three groups of control, RO, and Ca. The RO group received 4 gr of Rosemary in 150cc boil water, and the Ca group 5 gr of cacao in 150 cc milk per day for 2 months. The control group, on the other hand, received anything. The data collected via Geldard Burnout Inventory before and after the treatment. A t–test conducted to analyze the collected data. Results: Mean burnout score in RO group and in Ca group was respectively (134.1±21.02) and (135.8±22.7) before intervention and it was (125±24.5) (in RO group) and (122.5±31.2) (in Ca group) after intervention. Significant differences were found between the control and Ca groups (p=0.02) and also between the control and RO groups (p=0.04) in favor of the experimental groups. Conclusion: The results of the study revealed that Rosmarinus and cocoa have a positive effect on burnout in employees in this study. Further studies in this field are suggested.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیه گرجی | somayeh gorji
isfahan university of medical sciences
، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-475-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات