این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۴۳۱-۴۴۴
عنوان فارسی
اثر محلول پاشی پوترسین بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه فلفل شیرین تحت تنش کمآبی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر محلول پاشی پوترسین و تنش کمآبیاری بر صفات رشدی، کیفیت و عملکرد فلفل شیرین (Capsicuum annum cv. Dimaz) آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال 1394 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل آبیاری در سه سطح (50، 75 و 100 درصد نیاز آبی گیاه) و تیمار دوم شامل محلول پاشی پوترسین در چهار سطح (0 (شاهد)، 5/0، 1 و5/1 میلی مولار) بود. نتایج نشان داد که تنش کمآبی باعث کاهش رشد رویشی و تعداد میوه، عملکرد و ویتامین ث میوه گردید. بیشترین میزان رشد رویشی، تعداد میوه، عملکرد و ویتامین ث میوه در آبیاری 100 درصد مواد جامد محلول میوه در تیمار 75 درصد نیاز آبی گیاه حاصل شد. کاربرد پوترسین رشد، عملکرد و کیفیت میوه را بهبود بخشید. بیشترین ارتفاع بوته (67 سانتی متر)، سطح برگ (28/5887 سانتی متر مربع)، کلروفیل کل برگ (2/2 میلی گرم در گرم بافت برگ)، وزن خشک بوته (41/29 درصد)، ویتامین ث (67/42 میلی گرم در 100 گرم بافت میوه) ، کلروفیل میوه (18/0 میلی گرم در گرم بافت میوه)، طول میوه (56/16 سانتی متر)، تعداد میوه (268)، عملکرد میوه در بوته (45/0کیلوگرم) و عملکرد در هکتار (98/9 تن) با محلولپاشی 5/1 میلیمولار پوترسین در شرایط آبیاری 100 درصد بدست آمد. با توجه به نتایج، کاربرد 5/1 میلمولار پوترسین جهت بهبود رشد و عملکرد میوه فلفل شیرین در شرایط تنش کمآبی پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلیآمین، تعداد میوه، سطح برگ، عملکرد میوه، ویتامین ث،
عنوان انگلیسی
Effect of foliar application of putrescine on growth, yield and fruit quality of sweet pepper
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of putrescine on growth, yield and fruit quality of Sweet pepper (Capsicuum annum cv. Dimaz) under water stress, an experiment was conducted in split plot based on randomized complete block design with three replications in research filed of university of Zanjan. Treatments consisted of three irrigation levels (50, 75 and 100% ETc) and putrescine including four levels (0 (control), 0.5, 1 and 1.5 mM). The results showed that water deficit stress reduced growth and fruit yield of sweet pepper .The highest growth, fruit number, yield and vitamin C content was obtained in irrigation 100% ETc and TSS in 75% ETc. Foliar application of putrescine improved growth and fruit yield. The highest plant growth, plant height (67.00 cm), leaf area (5887.28 cm2), chlorophyll content (2.2 μg /g), plant dry weight (29.41 ETc), vitamin C (42.67 mg/100ml), fruit chlorophyll (0.18 μg /g), fruit length (16.56 cm), fruit number (268.00), fruit yield per plant (0.45 kg) and total yield per hectare (9.98 ton) was obtained with foliar spray of 1.5 mM putrescine under 100% ETc irrigation. According to the results, application of 1.5 mM putrescine can be proposed to improve growth and fruit yield of pepper under water deficit stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fruit number, fruit yield, Leaf area, polyamin, vitamin C
نویسندگان مقاله
بهنام علیزاده |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
زهرا قهرمانی |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
طاهر برزگر |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
جعفر نیکبخت |
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_60425_973509b216316a8bd15a7b31c5ef59bb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-532071.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات