این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۴۴۵-۴۶۰
عنوان فارسی
تأثیر الگوهای کشت مخلوط بر برخی خصوصیات کمی وکیفی علوفه گلرنگ و گاودانه در سیستمهای کشت پرنهاده و کمنهاده
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی کمیت و کیفیت علوفه در کشت مخلوط گلرنگ و گاودانه، این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در سال زراعی 94-1393 انجام شد. فاکتور اول شامل دو سیستم کاشت پرنهاده (شامل کاربرد کودهای شیمیایی نیتروژن، فسفر و مبارزه شیمیایی با آفات و علفهای هرز با استفاده از متاسیستوکس و گالانت) و کمنهاده (شامل کاربرد کودهای گاوی و بیولوژیک و عدم کاربرد هر نوع ماده شیمیایی) و فاکتور دوم شامل الگوهای کشت مخلوط گلرنگ و گاودانه با نسبت ردیفهای 2:2، 2:3، 2:4، 2:5 گلرنگ و گاودانه و کشت خالص دو گونه بود. نتایج نشان داد که وزنتر و خشک علوفه هر دو گیاه در کشت خالص نسبت به تمام الگوهای کشت مخلوط برتری داشت. الگوی کشت 2:4 در سیستم پرنهاده سبب افزایش درصد پروتئین خام و کاهش میزان فیبر خام در علوفه گلرنگ شد. سیستم کشت پرنهاده بیشترین ماده خشک قابل هضم و کربوهیدراتهای محلول را در گلرنگ (86/76 و 85/11 درصد) و گاودانه (38/61 و 31/16 درصد) دارا بود. به طور کلی، با توجه به اینکه در علوفه گاودانه بیشترین میزان پروتئین خام و کربوهیدراتهای محلول و همچنین بالاترین نسبت برابری زمین در الگوی کشت 2:5 و در سیستم کشت کمنهاده به میزان 87/1 بهدست آمد؛ لذا الگوی کشت دو ردیف گلرنگ همراه با پنج ردیف گاودانه به عنوان برترین الگو و سیستم کشت در ارتباط با صفات ذکر شده، توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of intercropping patterns on quantitative and qualitative characteristics of safflower and bitter vetch in high-input and low-input farming systems
چکیده انگلیسی مقاله
To evaluate the quantity and quality of forage in intercropping of safflower and bitter vetch, a factorial experiment was used based on a Randomized Complete Block Design with three replications in the Faculty of Agriculture at Urmia University in the sowing year of 2013-2014.The first factor was the use of high-input and low-input farming systems. The high-input system involved the use of fertilizers (N and P), and chemical control of pests and weeds with the use of Metasystox and Galant. The low-input system used cow manure, bio fertilizers and no chemical material. The second factor was cropping patterns with rows ratio of 2:2, 2:3, 2:4, and 2:5 safflower/bitter vetch and safflower and bitter vetch sole cropping. Results showed that the wet and dry weights of forage grown in sole cropping was more than in all the mixed patterns. The 2:4 planting pattern in the high-input system increased the percentage of crude protein and reduced the crude fiber content of the safflower forage. High-input cropping systems produce the most digestible dry matter and soluble carbohydrate in safflower (76.86% and 11.85 percent) and bitter vetch (61.38 and 16.31 percent). In general, the maximum crude protein content and soluble carbohydrates in bitter vetch forage, and the highest index of LER (1.87) in both plants were obtained from the 2:5 planting pattern in the low-input farming system. Thus, two rows of safflower planted with five rows of bitter vetch is the best model regarding the quality and quantity of forage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آذین نجف آبادی |
دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
جلال جلیلیان |
دانشیار، دانشگاه ارومیه، تخصص اکولوژی گیاهان زراعی و تنش های محیطی کشاورزی پایدار گیاهان روغنی گیاهان علوفه ای
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محمدرضا زردشتی | mohammad reza
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_60427_5d85b929c7e56bf57edc1e6372f2b89d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-532072.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات