این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۶، صفحات ۳-۱۶
عنوان فارسی
بررسی اثر ویتامین E و سلنیوم آلی به صورت تزریق داخل تخم مرغ بر عملکرد، درصد زنده مانی و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر ویتامین E و سلنیوم آلی به صورت تزریق داخل تخم مرغ و مکمل با جیرههای غذایی بر عملکرد، درصد زندهمانی و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی، در قالب دو آزمایش، به طوری که در آزمایش اول با استفاده از 800 تخم مرغ نطفهدار در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار (تیمار1: کنترل، تیمار2: حاوی محلول نمکی، تیمار 3، 4 و 5 به ترتیب حاوی سلنیوم، ویتامین E و سلنیوم و ویتامین E) و 4 تکرار و 40 عدد تخم مرغ در هر تکرار و در آزمایش دوم بصورت طرح کاملاً تصادفی، با 10 تیمار (جوجههای آزمایش اول هر کدام با دو نوع جیره سطوح توصیه شده و بیشتر از توصیه شده سلنیوم و ویتامین E) و 3 تکرار و 15 قطعه جوجه که جمعاً 450 قطعه جوجه حاصل از آزمایش اول اختصاص داده شد. در آزمایش اول نتایج حاصله نشان داد که تزریق داخل تخم مرغی ویتامین E و سلنیوم تأثیری بر درصد زندهمانی تخم مرغها نداشت. در ارتباط با آزمایش دوم نتایج نشان داد، که افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جوجهها تحت تأثیر سطوح مختلف سلنیوم و ویتامین E قرار نگرفتند. نتایج نشان داد که میزان مالون دیآلدئید (شاخص TBARS) و مدت زمان نگهداری در فریزر اختلاف آماری معنیداری را در بین تیمارهای مختلف ایجاد کرد (05/0>P). به طوری که با افزایش مدت زمان نگهداری گوشت ظرفیت نگهداری آب و میزان مالون دیآلدئید (شاخص TBARS) افزایش یافت (05/0>P).
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجهگوشتی، درصد زندهمانی، سلنیوم آلی، کیفیت گوشت، ویتامین E،
عنوان انگلیسی
Effect of vitamin E and organic selenium in the form of in ovo injection on performance, livability and meat quality of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
To evaluate the effect of vitamin E and organic selenium by intra eggs injection method on performance, livability and meat quality of broilers, two tests Were conducted. in the first experiment using 800 Fertilized eggs in a completely randomized design with 5 treatments (treatment1: control, treatment2: In-ovo injection of saline, treatment 3,4 and 5 In-ovo injection of selenium, vitamin E and selenium + vitamin E respectively) and 4 replicates and 40 eggs and in the second experiment, a completely randomized design, with 10 treatments (chicken of the first trial with two diet of recommended levels of selenium and vitamin E and more than the recommended levels) and 3 replicates per treatment and 15 one-day-old broiler chicks of the first experiment were allocated. In the first experiment results showed that intra egg injection of vitamin E and selenium had no significant effects on hatching eggs. In the second test results showed that weight gain, feed intake and feed conversion ratio of chickens were not affected using different levels of selenium and vitamin E. The results showed that the levels of malon di-aldehyde (index TBARS) and storage time in the freezer showed statistically significant difference between the different treatments (P< 0/05). In which by increasing the storage time, the water holding capacity and the TBARS increased (P< 0/05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی مهماندویی | مهماندویی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمود شمس شرق | shams shargh
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سعید حسنی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_113944_1e7df793456cd2e51a825dba4ca7d47d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-533287.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات