این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۶، صفحات ۲۹-۴۰

عنوان فارسی مقایسه غلظت های مختلف زرده تخم مرغ و لستین سویا بر عملکرد اسپرم بز مرخز
چکیده فارسی مقاله این تحقیق با هدف بررسی اثر آنتی اکسیدانی غلظت‌های مختلف زرده تخم مرغ (5، 10، 15 و 20 درصد) و لستین (1، 5/1 و 2درصد) بر فراسنجه‌های اسپرم بز مرخز پس از فرآیند انجماد- یخ گشایی انجام شد. نمونه‌های منی توسط واژن مصنوعی از 4 راس بز نر بالغ، هفته ای 2 بار جمع آوری شد. نمونه‌های منی رقیق شده در معرض بخار ازت منجمد و در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شد و سپس یخ گشایی پایوت‌های حاوی اسپرم در آب گرم 37 درجه سانتی‌گراد انجام شد. تحرک کل و تحرک پیشرونده اسپرم با کمک سامانه آنالیز رایانه‌ای اسپرم اندازه‌گیری شد. سلامت غشا، درصد اسپرم‌های زنده، مورفولوژی اسپرم‌ها و غلظت مالون‌دی‌آلدهاید بعد از فرآیند یخ‌گشایی اندازه‌گیری شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که رقیق‌کننده حاوی 15 درصد زرده و 5/1 درصد لستین موجب بهبود در میزان تحرک، تحرک پیشرونده و اسپرم‌های زنده نسبت به سایر سطوح‌ها شد (05/0P). مطابق با نتایج این پژوهش به نظر می‌رسد که استفاده از 15 درصد زرده در رقیق کننده‌های بر پایه حیوانی و 5/1 درصد لستین در رقیق کننده‌های بر پایه گیاهی بز مرخز باعث بهبود معنی‌دار فراسنجه های اسپرم از جمله تحرک و درصد اسپرم‌های زنده می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپرم، انجماد، لستین، زرده تخم مرغ،

عنوان انگلیسی Comparison different concentration of egg yolk and soybean lecithin on the function of Marghoz Goat Spermatozoa
چکیده انگلیسی مقاله This study was designed to investigate the effects of various concentrations of egg yolk (5, 10, 15 and 20%) and Lecithin (1, 1.5 and 2%) in the extenders based on tris (with 5% glycerol) on the Marghoz goat spermatozoa after freezing-thawing. Semen samples were collected by an artificial vagina, twice a week from four matured goat.The extender containing semen was frozen in liquid nitrogen and then was stored until using for assessment. Semen was thawed at 37◦C and then motility and progressive motility were assessed by CASA. Membrane integrity and viability,morphology were assessed as well and Malondialdehiyde (MDA) were were assessed as well. The results of this experiment showed that extender containing 15% egg yolk and 1.5% Lecithin significantly improved motility, progressivemotility and viability compare to other levels (P< 0.05). Membrane integrity, morphology, malondialdehiyde and acrosome status were not affected significantly by the different level of egg yolk and Lecithin (P > 0.05). It can be concluded that use of 15% egg yolk in animal extender and 1.5% Lecithin in vegetable extender is suitable for cryopreservation of Marghoz goat semen.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sperm, Freezing, Lecithin, Egg yolk

نویسندگان مقاله حمید رضا ناییجیان | hamid reza
باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

حسن صادقی پناه |
استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

رضا مسعودی |
باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113946_d2b43f835a1b6c713564def6e83f3517.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-533289.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات